ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε πάνω της μεγάλο πλοίο, φόβοι για θύματα

 


Συναγερμός σήμανε στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου κατέρρευσε μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή σήμερα το πρωί, είναι συγκλονιστικές. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό περίπου 20 ατόμων που φέρεται να έχουν πέσει στα νερά του ποταμού.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε ένα από τα δοκάρια της γέφυρας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. 

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί και υπολογίζεται ότι 7 οχήματα έπεσαν στον ποταμό Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Μέχρι και 20 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι έπεσαν στο νερό, δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής επικοινωνίας της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης. «Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης. Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε Live εικόνα από το σημείο:

Σύμφωνα με έναν χειριστή πυροσβεστικού πλοιαρίου που έσπευσε στο σημείο «ένα πλοίο με κοντέινερ χτύπησε την Key Bridge στη Βαλτιμόρη. Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή σπεύδουν πλοιάρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο. Πάνω από 10 σκάφη συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης όσων έχουν πέσει στο νερό.

Καλά στην υγειά τους όσοι ήταν στο πλοίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Synergy Marine Group το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανάρτησε στο X (πρώην twitter) ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις λόγω ενός «συμβάντος» στη γέφυρα και ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται.


 

Η συγκεκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Tο πλοίο που έπεσε πάνω της ονομάζεται Dali και φέρεται να είναι σημαίας Σιγκαπούρης.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Να σημειωθεί ότι το φορτηγό πλοίο Dali είχε και στο παρελθόν ατύχημα. Συγκεκριμένα το 2016 είχε χτυπήσει σε αποβάθρα στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο το 2016, σύμφωνα με το Vessel Finder και την ιστοσελίδα θαλάσσιων ατυχημάτων Shipwrecklog.

Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου