ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη, λασποβροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

 


Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 13/03/2024 σχεδόν σε όλη τη χώρα ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα χαλάσει από το μεσημέρι.

Πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι βροχερός από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13/03/2024) ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στα δυτικά, ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16-19 από βορά προς νότο ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους  18-19 βαθμούς. Στα Επτάνησα η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 16 βαθμούς και στου; 15-17 στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα της επικράτειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα Επτάνησα έως 4-5 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο.

Βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται να είναι καλός το πρωί ενώ από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις.  Στις βόρειες περιοχές του νομού αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός το πρωί και στις βόρειες περιοχές του νομού αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 09-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στον Θερμαϊκό.

Η πρόγνωση του meteo

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και κατά τα διαστήματα στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πυκνές. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 7 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου