ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Πώς το μπρόκολο συνδέεται με το εγκεφαλικό

 


Μια τριετής μελέτη από το Ινστιτούτο Ερευνών Καρδιάς της Αυστραλίας, η πρώτη στο είδος της παγκοσμίως, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο θα μπορούσε να αποτρέψει και να θεραπεύσει το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε προκλινικές δοκιμές, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μπρόκολο μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό επιβλαβών θρόμβων αίματος, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν σε εγκεφαλικό. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την απόδοση των φαρμάκων που καταστρέφουν αυτούς τους θρόμβους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Central Science.

Περίπου το 85% των εγκεφαλικών προκαλούνται από τον σχηματισμό ενός επιβλαβούς θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο (ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο).

Ο επικεφαλής ερευνητής, δρ. Xuyu (Johnny) Liu είπε ότι αυτή η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα σώσουν ζωές:

Αφότου ένας ασθενής υποστεί ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, υποβάλλεται σε θεραπεία με tPA, έναν τύπο φαρμάκου για την εξάλειψη του θρόμβου και για την επιβράδυνση της βλάβης στον εγκέφαλο. Δυστυχώς, αυτή η θεραπεία είναι επιτυχής μόνο στο 20% των περιπτώσεων.

Πηγή:wwwmsn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου