ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Το παρασκήνιο και το ντόμινο εξελίξεων – Η απόσυρση από τις ευρωεκλογές και οι παραιτήσεις

 


Το μυστήριο γύρω από το πώς έφτασαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου οι διευθύνσεις email ψηφοφόρων του εξωτερικού λύθηκε και οδήγησε στην απόσυρση της υποψηφιότητάς της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς και στις δύο παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η λίστα με τα emails φέρεται να αποκτήθηκε από συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος την προώθησε στον Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια δόθηκε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2023 επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Δεν θέλαμε καμία σκιά»

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Real fm. «Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα.

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς).  Και μέσω του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλο φαίνεται ότι τα (σ.σ. emails) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Η ανακοίνωση Ασημακοπούλου μετά τη διαρροή

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15.03.24) η ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για απόσυρση της υποψηφιότητάς της από την ευρωλίστα της ΝΔ, λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε η μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής του κόμματος να μην διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι διεξάγονται δύο ακόμη έρευνες: η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Ασημακοπούλου ανέφερε:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.

Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος.

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

«Βαρύ» το κλίμα στο Μαξίμου

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, μετά τη μαζική αποστολή email από το γραφείο της σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού και τον θόρυβο που ξέσπασε για το πώς έφτασαν στα χέρια της οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, ήταν βαρύ.

Υπενθυμίζεται ότι  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει πως και η κυβέρνηση διεξάγει για το θέμα τη δική της έρευνα, ενώ παράλληλα έτρεχε και έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση «θορυβήθηκε» και από τις δηλώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνέδεαν το θέμα με την επιστολική ψήφο, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο θόρυβος υπονομεύει την πρωτοβουλία που έλαβε η κυβέρνηση για να διευκολύνει τους απόδημους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου