ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέος ιός στο Facebook μολύνει τους υπολογιστές των χρηστών

Νέος ιός στο Facebook μολύνει τους υπολογιστές των χρηστών

Ειδικοί στην ασφάλεια των υπολογιστών προειδοποιούν τους χρήστες του Facebook για σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης από έναν νέο ιό που εντοπίστηκε. Πρόκειται για προσβολή της μορφής «worm» (σκουλήκι) που μεταφέρεται μέσω του μηχανισμού chat που προσφέρει το Facebook. Όπου μεταδίδεται ο ιός Steckt.Evl αχρηστεύει τα προγράμματα antivirus και φροντίζει να στείλει τον εαυτό του αυτόματα στους φίλους του χρήστη…
Όλα ξεκινούν με ένα φαινομενικά αθώο μήνυμα στο chat, προερχόμενο δήθεν από κάποιο φίλο μας. Το μήνυμα περιέχει ένα link που στέλνει όποιον το πατήσει σε ένα επίσης «αθώο» site. Την ίδια στιγμή όμως που πατάει στο link ο χρήστης επιτρέπει την είσοδο του ιού.
Ο Steckt.Evl απενεργοποιεί και αχρηστεύει το antivirus στον υπολογιστή του χρήστη και στη συνέχεια εξαπλώνεται ανοίγοντας νέα παράθυρα συνομιλίας στο Facebook και στέλνει μηνύματα που περιέχουν τον ίδιο σύνδεσμο, εν αγνοία του χρήστη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook λειτουργεί ως πύλη για την διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων (malware) και ιών. Για παράδειγμα τον Νοέμβριο του 2011, χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών του κοινωνικού δικτύου είχαν κατακλυστεί από εικόνες βίας και σκληρού πορνό μέσω ενός ιού γνωστού ως «linkspam».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου