ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα τρόφιμα για τους απόρους

Το Υπουργείο ζητά περισσότερα χρήματα από την ΕΕ

 Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα τρόφιμα για τους απόρους

To Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, ζητά αύξηση του συνολικού προυπολογισμού στα 30 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί το πρόγραμμα σίτισης για απόρους.
Έτσι, στο κείμενο των προτάσεών του για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, το υπουργείο ζητά να περιληφθούν τυριά, ζυμαρικά ρύζι και ελαιόλαδο.
Για τη φετινή χρονιά ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 21.651.199 ευρώ. Πέρυσι ήταν ύψους 20 εκατ. ευρώ και ωφελήθηκαν περίπου 250.000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα, στους οποίους διανεμήθηκαν συνολικά 13.737.500 κιλά βασικών διατροφικών προϊόντων:
7.021 τόνοι ζυμαρικά
5.200,5 τόνοι ρύζι
1.090 τόνοι φέτα
426 τόνοι γραβιέρα
Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά και μόνον άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου