ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σκηνές που άλλαξαν τον κινηματογράφο. Να τις δεις ξανά, αξίζουν!



Ο κινηματογράφος στην πορεία του μας έχει χαρίσει αξέχαστες, απίστευτες, ανυπέρβλητες, αθάνατες σκηνές. Σκηνές που διαμόρφωσαν τάσεις, που επηρέασαν μεταγενέστερους, που αποτέλεσαν "σχολή" από μόνες τους. Το Cosmo.gr σου παρουσιάζει μερικές από αυτές.
Σίγουρα δεν μπορείς σε ένα άρθρο να αναφέρεις όλες τις σκηνές που άλλαξαν το cinema. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις. Ιδού τα αποτελέσματα της δικής μας προσπάθειας.
(το Cosmo.gr προειδοποιεί! Το άρθρο ενδέχεται να περιέχει spoilers.)
Casablanca - This is the beginning of a beautiful friendship
Γεμάτη από αξέχαστες ατάκες είναι η ταινία. Κλασική το "We'll always have Paris" αλλά και η αντίστοιχη "περί φιλίας" στο τέλος της.


Casablanca ending από amaliak 
Gone with the Wind - Another Day
"After all, tomorrow, is another Day!" Η Vivien Leigh, ως Scarlett O'Hara έχει επιβιώσει του καταστροφικού Εμφύλιου, έχει πενθήσει την μοναχοκόρη της, έχει χάσει και τους δύο άντρες που αγάπησε στη ζωή της, αλλά "αύριο είναι μια καινούρια μέρα"...Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το τελικό μήνυμα της θρυλικης ταινίας.

 
gone with the wind από amaliak
Psycho - Σκηνή στο ντους
Τη δική του ιστορία στον κινηματογράφο έγραψε ο Alfred Hitchcock. Στην πρώτη σελίδα σίγουρα βρίσκονται σταγόνες από νερό και αίμα...

 
Psycho (1960) - Shower Scene από amaliak
The Godfather - Ο θάνατος του Fredo
Η βαρύτητα των νόμων της μαφίας είναι ισχυρότερη από τη συναισθηματική αξία των οικογενειακών δεσμών. Αυτό καταδεικνύει ο Francis Ford Coppola στη σκηνή όπου ο "Νονός" Michael Corleone (Al Pacino) παρακολουθεί τη δολοφονία του ίδιου του αδερφού του, Fredo Corleone, την οποία είχε διατάξει ο ίδιος...


The Godfather 2 Fredos death από amaliak 
Star Wars - "I am your Father"


Luke Skywalker VS Darth Vader ή αλλιώς Γιος εναντίον Πατέρα...

 
Star Wars - Luke I am your father από amaliak
The Deer Hunter - Ρώσικη Ρουλέτα
Από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές ever. Η απόλυτη φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ αντικατοπτρίζεται σε ένα θανάσιμο παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας, μεταξύ δύο (πρώην) φίλων.


The Deer Hunter- One Shot από sunshine_i 
Planet of the Apes - Damn you Apes!
Στα γόνατα πέφτει ο Charlton Heston όταν ανακαλύπτει τη φρικτή αλήθεια, δηλαδή πως ο πλανήτης από τον οποίο ήθελε απελπισμένα να ξεφύγει είναι ο πλανήτης στον οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να επιστρέψει. Αναμφίβολα μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.


Damn you, you maniacs από amaliak 
The Good, the Bad and the Ugly - Τριπλή μονομάχια
Η διασημότερη ταινία των "Spaghetti Western".  Ο Sergio Leone έβαλε τους τρεις πρωταγωνιστές του να μονομαχήσουν σε μια σκηνή που εξακολουθεί να συναρπάζει.

 
The Good, the Bad, and the Ugly Shootout από amaliak
The Exorcist - The Exorcism
Ολόκληρη η σκηνή του εξορκισμού στην ταινία έχει μείνει στην ιστορία.

 
The Exorcist από amaliak
E.T. - Phone Home
Ο αξιαγάπητος E.T. του Steven Spielberg δεν ήθελε παρά ένα πράγμα. Να τηλεφωνήσει σπίτι του...Σίγουρα η ταινία άλλαξε την εικόνα που επικρατούσε μέχρι τότε για τις εξωγήινες μορφές ζωής.

 
E.T. Phone Home από sunshine_i
One Flew Over the Cuckoo's Nest - Chief's Escape
Σίγουρα όλες οι σκηνές της ταινίας όπου ο Jack Nicholson ξεδιπλώνει την ιδιοφυΐα του, συνέβαλλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το αριστούργημα, όμως και το τέλος σε ανατριχιάζει, εκεί που ο Ινδιάνος έγκλειστος στο ψυχιατρικό ίδρυμα, καταφέρνει να δραπετεύσει...

 
One Flew Over the Cuckoos Nest Chief Bromden... από amaliak
Taxi driver - Mirror Mirror
"Are you talking to me?" Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου και ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Robert De Niro. Αξίζει να σημειωθεί πως οι σκηνοθετικές οδηγίες έλεγαν απλά να μιλήσει στον καθρέφτη.

 
Taxi Driver - You talkin' to me? από flo34mtp
A Clockwork Orange - Η επίθεση του Alex
Από τις πλέον διάσημες σκηνές, όπου ο πρωταγωνιστής Malcolm McDowell δίνει ένα μάθημα στους "ακόλουθούς" του.


A Clockwork Orange - Alex attacks Georgie από sunshine_i 
Apocalypse Now - The End
Η "Αποκάλυψη Τώρα" είναι από μόνη της μια μεγάλη, αξεπέραστη, επική σκηνή, όμως η αρχή με τις βόμβες και τις φωτιές να δένουν τόσο αρμονικά στο τραγούδι των Doors, The End, έχει ξεπεράσει τα όρια της ταινίας, εισχωρώντας στη σφαίρα της αγνής, ανόθευτης τέχνης.

 
Apocalypse now - The doors - The end από sunshine_i
The Shining - "Here's Johnny!"
Και ποιος δεν ανατρίχιασε βλέποντας το τρελό μάτι του Nicholson καθώς προσπαθούσε να σφάξει τη γυναίκα του με ένα τσεκούρι!

 
Shining Scene "Here's Johnny" από zonaterror
Rocky - Eye of the Tiger
Η προπόνηση του Rocky στους δρόμους της Philadelphia δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή.

 
Rocky I - Training από sunshine_i
Platoon - Death of Elias
Όπως και ο θάνατος του Willem Dafoe στα λιβάδια του Βιετνάμ.

 
Platoon - Scene - (Death of Sgt. Elias) από amaliak
9 1/2 weeks - Striptease
Μία από τις πιο σέξι σκηνές του κινηματογράφου με την Kim Basinger πιο καυτή από ποτέ.


You Can Leave Your Hat On από amaliak 
Pulp Fiction - Dance Scene
Από τις επιδραστικότερες ταινίες με πληθώρα επικών σκηνών. Η χημεία ανάμεσα στον John Travolta και την Uma Thurman αξίζει να μνημονευθεί.

 
Silence of the Lambs - The Liver Part
Ο Hannibal Lecter "έφαγε το συκώτι του με φάβα" και προκάλεσε ρίγη στους θεατές. Για την ερμηνεία του, ο Anthony Hopkins κέρδισε το βραβείο Oscar.


Liver Part από amaliak
Crying Game - Revelation
Υπέροχη ταινία του Neil Jordan που κέρδισε το Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου. Ένας ύμνος στην αγάπη άνευ όρων και περιορισμών. Η σκηνή που ο πρωταγωνιστής Stephen Rea ανακαλύπτει πως η γυναίκα των πόθων του είναι στην πραγματικότητα άντρας που θέλει να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου μας ανάγκασε να γουρλώσουμε τα μάτια από την έκπληξη.

 
Lion King - Circle of Life
Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων αποτελούν μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου κινηματογράφου. Αν έπρεπε να επιλέξω μία σκηνή αυτή θα ήταν σίγουρα η αρχή του Lion King, όπου ένας σοφός Ραφίκι σηκώνει τον μικρό Σίμπα ψηλά, ώστε όλα τα ζώα να τον αναγνωρίσουν σα διάδοχο του βασιλιά Μουφάσα.


Lion King - Circle of Life από amaliak
When Harry met Sally - "I'll have what she is having"
Οργασμός σε εστιατόριο και μια λαμπρή σκηνή για την Meg Ryan και τον κινηματογράφο γενικότερα.


When Harry Met Sally - Restaurant Orgasm Scene από amaliak 
Braveheart - "Freedom"
Την εποχή του Braveheart ο Mel Gibson ήταν ο απόλυτος σταρ. Η τελική σκηνή της ταινίας, όπου ο χαρακτήρας του William Wallace επιλέγει τον ένδοξο θάνατο από την σκλαβωμένη ζωή, συγκινεί ακόμα και σήμερα.


Braveheart από amaliak
Basic Instict - Legcrossing
Ξέρεις πολύ καλά σε ποια αναφερόμαστε! Ποια ταινία; Το μόνο που έμεινε ήταν η θέα...ανάμεσα στα πόδια της Sharon Stone, κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής ανάκρισης.


Basic Intsinct - The Police station interrigation. από dirtyharry234
The Sixth Sense - Dead People
Η στιγμή που ο Bruce Willis ανακαλύπτει πως είναι και ο ίδιος νεκρός και για αυτό καταφέρνει να επικοινωνεί με τον Haley Joel Osment μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Η "Έκτη Αίσθηση" πυροδότησε τη δημιουργία και άλλων ταινιών με παρόμοιο concept, που όλα ανατρέπονται στο τέλος. Μάστερ της ανατροπής ο M. Night Shyamalan.


Sixth Sense ending από amaliak 

Se7en - Οκνηρία
Από τα καλύτερα θρησκευτικά θρίλερ όλων των εποχών. Η σκηνή που οι Brad Pitt και Morgan Freeman ανακαλύπτουν το "θύμα της οκνηρίας" είναι με διαφορά η πιο αξιομνημόνευτη της ταινίας.


Seven - Sloth Scene από sunshine_i
The Ring - Before you Die you See
Η σκηνή που το απόκοσμα χλωμό φάντασμα του κοριτσιού, βγαίνει από το πηγάδι στο οποίο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, τρόμαξε πολλούς, ενθουσίασε άλλους και σίγουρα επηρέασε πολλές μεταγενέστερες ταινίες.


Ringu από amaliak
The Matrix - Dodge the Bullet
Σφαίρες απέφευγε με ακροβατικά ο Neo και όλοι παραμιλούσαμε για το Matrix. Φυσικά η σκηνή έχει σατυριστεί ουκ ολίγες φορές.


The Matrix - Bullet time   Helipad Fight Scene από amaliak
Fight club - End
Όλα γύρω τους διαλύονται αλλά ο Edward Norton με την Helena Bonham Carter, πιασμένοι χέρι χέρι απολαμβάνουν τη θέα!

 
ΠΗΓΗ :WWW.COSMO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου