ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η σοκολάτα αδυνατίζει!



Κι όμως, η σοκολάτα αδυνατίζει!
Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος απ’ όσους δεν τη βάζουν ποτέ στο στόμα τους, αναφέρουν Aμερικανοί επιστήμονες!
Όπως αναφέρουν τα "ΝΕΑ", σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Archives of Internal Medicine» αποδείχτηκε πως τελικά η σοκολάτα κάνει καλό. Η έρευνα αυτή εξέτασε 1.000 εθελοντές ηλικίας 20-85 ετών, όσον αφορά τη διατροφή τους, τις θερμίδες και τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους. Κάποιοι εθελοντές έτρωγαν συστηματικά σοκολάτα και κάποιοι όχι.
Αυτοί λοιπόν που τιμούσαν καθημερινά τη σοκολάτα προσλάμβαναν περισσότερες θερμίδες, όμως είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν σοκολάτα, αλλά έπαιρναν τις ίδιες θερμίδες από αλλες πηγές. Έτσι λοιπόν, παρόλο που η σοκολάτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες, περιέχει και ουσίες οι οποίες ευνοούν περισσότερο την απώλεια βάρους, παρά τη σύνθεση σωματικού λίπους.
Μη ξεχνάμε πως οι επιστήμονες έχουν ήδη αποδείξει πως λίγη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, ενώ η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας βοηθά στην αρτηριακή πίεση, την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα!
Η σοκολάτα, κυρίως η μαύρη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου