ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τρισδιάστατες Πύλες για τους νέους επεξεργαστές Η/Υ, smartphone & tablet



Ένα επαναστατικό επίτευγμα, τους πρώτους επεξεργαστές με τρισδιάστατες πύλες, που ελπίζει ότι θα της ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο προς τα smartphone και τα tablet, διέθεσε η Intel.

Οι Ivy Bridge είναι τα πρώτα τσιπ με τις «τρισδιάστατες πύλες» της Intel. Η εταιρεία άλλαξε το σχεδιασμό στο βασικό δομικό στοιχείο των τσιπ, τα τρανζίστορ. Με τους Ivy Bridge υπόσχεται όχι μόνο αυξημένες επιδόσεις αλλά και σημαντικά αυξημένη αυτονομία.
Συγκεκριμένα, Intel ανακοίνωσε 13 τετραπύρηνους επεξεργαστές και στο χρονοδιάγραμμά της αργότερα την άνοιξη έχει νέους διπύρηνους. Οι περισσότεροι από τους νέους Ivy Bridge προορίζονται για υπολογιστές desktop, αν και η Apple αναμένεται να τους αξιοποιήσει στη σειρά MacBook Pro.
Τα laptop τα οποία θα βασίζονται στους επεξεργαστές Ivy Bridge θα έχουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, βελτιωμένη απόκριση, καλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και έξυπνη επεξεργασία γραφικών, έχει δηλώσει η Intel.

Οι επεξεργαστές Ivy Bridge είναι το πρώτο ολοκληρωμένο τσιπ μαζικής παραγωγής της Intel που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 22nm και την επαναστατική σχεδίαση τρανζίστορ Tri-Gate, με το σχεδιασμό 3D που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2011.
Ο αντιπρόεδρος της Intel κ. Maloney είχε επίσης, επισημάνει ως συμπληρωματική τη χρήση των τεχνολογιών USB 3.0 και Thunderbolt, «οι οποίες αποτελούν δείγμα της διαρκούς προσπάθειας που κάνει η Intel για την εξέλιξη της πλατφόρμας των PC».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου