ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τρελά γιατροσόφια απ' όλο τον κόσμο! (photos)



Όταν το παυσίπονο ή η πεννικιλίνη δεν λειτουργεί υπάρχει και ο δρόμος της εναλλακτικής ιατρικής. Στον δυτικό κόσμο αυτό μπορεί να συνεπάγεται με βελονισμό, αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου οι τρελοθεραπείες αφθονούν. Βέβαια και οι "δικές" μας δεν πάνε πίσω... Δείτε όλα τα παράξενα γιατροσόφια σ' ένα μεγάλο αφιέρωμα...


 Λασπόλουτρα σε μια επαρχία της Κίνας. Η λάσπη με μεταλλικά στοιχεία πιστεύεται ότι ανακουφίζει από πόνους.
 Άλλη μια παραδοσιακή Κινέζικη θεραπεία: μια γυναίκα μ' ένα καρύδι στο μάτι της, άναψε ξερά φύλλα moxa στο αυτί της. Κι αυτό όχι στο σπίτι της αλλά σ' ένα νοσοκομείο της πόλης Jinan.
 Το χωριό Talmey El'Azar, του Ισραήλ είναι διάσημο για το σπα με τα φίδια.
 Σ' ένα θέρετρο - σπα στο Τόκυο χρησιμοποιούν τα μικροσκοπικά ψάρια Garra rufa, τα οποία χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν ασθένειες του δέρματος. Στη φωτογραφία τα ψάρια κολυμπούν στα πόδια ενός επισκέπτη του σπα και τρέφονται από το νεκρό δέρμα των ποδιών του,  προσφέροντάς του μια διαφορετικής εμπειρία περιποίησης ποδιών.
 Οι επισκέπτες ενός θέρετρου στην κομητεία  Daying Suning, της Κίνας, καλύπτουν το σώμα τους με μαύρη λάσπη η οποία είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και πιστεύεται ότι κάνει καλό στο δέρμα. 
 Η οκτώ μηνών εγκυμονούσα στο Περού έρχεται σε επαφή μ' ένα δελφίνι που ονομάζεται Wayra κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για εγκύους. Η θεραπεία υποτίθεται ότι διεγείρει το μυαλό του μωρού μέσα στην κοιλιά από τους ήχους υψηλής συχνότητας που παράγει το δελφίνι.
 Η γυναίκα της φωτογραφίας λαμβάνει μια παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική θεραπεία με νεκρούς σκορπιούς. 
 Ένας άντρας βρίσκεται θαμμένος μέχρι τον λαιμό στην άμμο, στην Όαση της Siwa, 55χλμ βόρεια του Καΐρου. Οι άνθρωποι εκεί πιστεύουν ότι το να θάβονται στην άμμο κατά τη θερμότερη ώρα της ημέρας, αποτελεί αγωγή που μπορεί να θεραπεύσει ρευματισμούς, πόνους στις αρθρώσεις και σεξουαλική ανικανότητα.
 Σ' ένα χωριό της Καμπότζης το άγγιγμα μιας νεροχελώνας πιστεύεται ότι θεραπεύει ρευματισμούς και άλλες σωματικές ασθένειες. 
Σε μια κλινική της πόλης Duqu, στην Κίνα οι γιατροί χρησιμοποιούν το δηλητήριο που προέρχεται από το τσίμπιμα της μέλισσας για να θεραπεύσουν ασθενείς που πάσχουν από ρευματισμούς, αθρίτιδες και ρινίτιδα. Στη φωτογραφία ο Κινέζος ασθενής λαμβάνει θεραπεία για ρινίτιδα.
 

Κι αν όλα αυτά σας φάνηκαν περίεργα, αντίστοιχα περίεργο είναι γι' αυτούς το "δικό μας" ξεμάτιασμα!  Με τον όρο "μάτιασμα" ή "κακό μάτι", αναφερόμαστε σε μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την "κακή ενέργεια", τη ζήλια, το θαυμασμό ή ακόμα και μια απλή ματιά, ενός άλλου! Τώρα, το αν υπάρχει ή όχι "κακό μάτι", αποτελεί μία άλλη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου