ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το χωριό «Fucking» στην Αυστρία αποφασίζει αν θέλει να αλλάξει όνομα



Μπορεί το όνομα του χωριού να το έκανε διάσημο σε όλη την Ευρώπη, όμως πλέον οι κάτοικοι του Fucking αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις. Πρόκειται για ένα μικρό χωριουδάκι στη βόρεια Αυστρία, κοντά στο Ζάλτσμπουργκ, το πικάντικο όνομα του οποίου έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως οι 104 μόνιμοι κάτοικοι, που αρχικά δεν είχαν πρόβλημα, πλέον έχουν απαυδήσει από τη συμπεριφορά των τουριστών που τους επισκέπτονται και κατέληξαν ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή του ονόματος. Γι’ αυτό θα διοργανώσουν δημοψήφισμα για την επιλογή ενός πιο... σεμνού ονόματος.
Όσο διαδίδεται η ύπαρξη του χωριού αυτού, αυξάνονται και οι επισκέψεις τουριστών αλλά και διάφορα έκτροπα που καταγράφονται. Οι πινακίδες με το όνομα του χωριού κλέβονται συστηματικά, ενώ στο διαδίκτυο έχουν ανέβει εκατοντάδες άσεμνες φωτογραφίες που τραβούν τουρίστες (ιδίως τουρίστριες) μπροστά σε πινακίδες και άλλους δημόσιους χώρους…
Οι επικρατέστερες προτάσεις είναι το Fucking να γίνει Fuging ή Fugging, όμως ήδη προέκυψε ένα πρόβλημα. Χωριά με τέτοια ονόματα υπάρχουν ήδη στην Αυστρία και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει αντίθετη γνώμη στη μετονομασία.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα είχε τεθεί ξανά το 2005, όμως τότε είχε αποφασιστεί να κρατήσουν το όνομα που το χωριό απέκτησε πιθανότατα από τον Βαυαρό ευγενή Adalpert von Vucckingen, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα. Η δημοφιλία του χωριού άρχισε να μεγαλώνει κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν από το χωριό πέρασαν Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες, μέχρι που η δύναμη του Ιnternet έβαλε το χέρι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου