ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα θέμα στα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία

 


Οι απόκοσμες εικόνες με το «πέπλο» αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Ελλάδα έγιναν θέμα στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αφρικανική σκόνη που πλήττει την Ελλάδα κι έχει σκεπάσει ήδη αρκετές περιοχές, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία με το αρμόδιο υπουργείο να προχωρά σε συστάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το φαινόμενο αναμένεται να περιοριστεί από το μεσημέρι και μετά και σταδιακά θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα. 

Guardian: «Η πορτοκαλί ομίχλη αφρικανικής σκόνης από τη Σαχάρα κατάπιε την Αθήνα»

«Σύννεφα σκόνης που μεταφέρθηκαν από τη Σαχάρα κάλυψαν την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις την Τρίτη, ένα από τα χειρότερα επεισόδια που έχουν πλήξει τη χώρα από το 2018, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μια κιτρινοπορτοκαλί ομίχλη έπνιξε αρκετές περιοχές μετά από ημέρες ισχυρών ανέμων από τα νότια, περιορίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας προειδοποιήσεις από τις αρχές για κινδύνους αναπνοής» γράφει ο βρετανικός Guardian.

«Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια συγκέντρωσης σκόνης και άμμου από τη Σαχάρα από τις 21-22 Μαρτίου 2018, όταν τα σύννεφα εισέβαλαν στο νησί της Κρήτης ειδικότερα», δήλωσε ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών καιρού στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Οι αρχές στην Ελλάδα προειδοποιούν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης μπορούν να μειώσουν το φως του ήλιου και την ορατότητα, ενώ τα αυξανόμενα επίπεδα λεπτών σωματιδίων ρύπανσης ενέχουν κινδύνους για την υγεία», σημειώνει.

«Η Ελλάδα είχε ήδη χτυπηθεί από σύννεφα σκόνης της Σαχάρας στο τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου, τα οποία έπνιξαν επίσης τμήματα της Ελβετίας και της νότιας Γαλλίας. Η Σαχάρα απελευθερώνει 60 έως 200 εκατομμύρια τόνους ορυκτής σκόνης ετησίως. Ενώ τα μεγαλύτερα σωματίδια επανέρχονται γρήγορα στη γη, τα μικρότερα μπορούν να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα, φτάνοντας ενδεχομένως σε όλη την Ευρώπη», συμπληρώνει το δημοσίευμα. 

BBC: «Ομίχλη πορτοκαλί σκόνης της Σαχάρας πέφτει πάνω από την Αθήνα»

Στο ίδιο πνεύμα και το BBC: «Μια δραματική πορτοκαλί ομίχλη έχει πέσει πάνω από την Αθήνα, καθώς σύννεφα σκόνης έχουν εισέλθει από την έρημο Σαχάρα» αναφέρει αρχικά το άρθρο και συνεχίζει:



«Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα τέτοιου είδους επεισόδια που έχουν πλήξει την Ελλάδα από το 2018, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας και το πρωί της Τετάρτης η Ακρόπολη στην Αθήνα δεν ήταν πλέον ορατή λόγω της σκόνης. Το σύννεφο έχει φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη στα βόρεια».

«Οι Έλληνες που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις καλούνται να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν σε εξωτερικούς χώρους, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση μέχρι να διαλυθούν τα σύννεφα σκόνης» καταλήγει το άρθρο. 

CNN: «Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί»

«Μια κίτρινη-πορτοκαλί ομίχλη σκόνης από την έρημο Σαχάρα κάλυψε περιοχές της Ελλάδας, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την υγεία και να δημιουργήσουν θεαματικές ονειρικές σκηνές» γράφει το CNN. 

«Η ελληνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη ευνόησαν τη μετακίνηση σκόνης από την Αφρική και αυτό φαίνεται σε αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας. Ωστόσο, η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται το πρωί της Τετάρτης, προέβλεψε η υπηρεσία, και από το μεσημέρι και μετά θα περιορίζεται στα ανατολικά» συνεχίζει το άρθρο. 

«Βίντεο και εικόνες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν κόσμο στην Αθήνα να παρατηρεί την ομίχλη από τους λόφους κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα.

Άλλοι έκαναν βραδινές βόλτες στην πόλη και μοιράστηκαν τις έντονες πορτοκαλί σκηνές στα social media. Ένας χρήστης δημοσίευσε ότι οι μετεωρολόγοι είπαν ότι η λαμπερή πορτοκαλί σκόνη έκανε την Αθήνα να μοιάζει με “αποικία του Άρη”» αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου