ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι σε ηλικία 83 ετών

 


Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Ο πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι πέθανε στην Φλωρεντία, αφήνοντας πίσω του 6 παιδιά. Το μικρότερο από αυτά είναι μόλις 1 έτους.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του brand είναι οι κεντημένες γούνες, τα μακριά πλούσια φορέματα με μεγάλα σκισίματα και οι πολλές διαφάνειες. Είχε ιδρύσει την εταιρεία την δεκαετία του 1970 και την πούλησε το 2015. 


Διέθετε μια περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας


Η πορεία προς την κορυφή

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά, ύστερα και από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του, που όπως έλεγε  τον άφησε βουβό μέχρι τα 18 του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα» είχε πει ο Καβάλι.

Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Cavalli είχε προτίμηση στις Ferrari, στα χοντρά πούρα και στα κομμένα πουκάμισα που ξεκουμπώνονταν για να αποκαλύπτουν το μαυρισμένο στήθος του. Παντρεύτηκε μια επιλαχούσα Μις Υφήλιο, είχε ένα μοβ ελικόπτερο και έναν αμπελώνα στην Τοσκάνη και ήταν αγαπημένος στο Χόλιγουντ.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία, το κορυφαίο κέντρο δερματοποιίας της Ιταλίας, ο Cavalli ήταν γνωστός για τη χρήση δέρματος και τζιν στις δημιουργίες του, όπως και για

Ο σχεδιαστής επιλέχθηκε το 2005 για να ανανεώσει τη λιτή στολή των «κουνελιών» του Playboy, πιστός στη φόρμα του, παρουσίασε μια εκδοχή σε λεοπάρ σχέδιο.

Το 2015 αποφάσισε να πουλήσει την εταιρία του και να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Λάτρευε τη γενέτειρα πόλη του, τη Φλωρεντία, όπου διέμενε τα τελευταία του χρόνια.

Πρόσφατα βάπτισε Τζιόρτζιο το τελευταίο του παιδί, ηλικίας ενός μόλις έτους. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να τιμήσει το όνομα του πατέρα του, ο οποίος το 1944 εκτελέστηκε από τους Ναζί, στην πόλη Αρέτσο της κεντρικής Ιταλίας.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου