ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Kίνα: Το χειρότερο σερί αποπληθωρισμού της Κίνας εδώ και 14 χρόνια πιέζει την Κεντρική Τράπεζα

 


Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα σημείωσαν το μεγαλύτερο σερί πτώσης από το 2009, απειλώντας ένα σπιράλ αποπληθωρισμού που μπορεί να απαιτήσει περισσότερη κυβερνητική στήριξη για να αντιστραφεί. Η μηχανή ανάπτυξης των εξαγωγών της επίσης παραπαίει, σημειώνει το Bloomberg.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα υποχώρησε κατά 0,3% (σ.σ. δηλαδή ο αποπληθωρισμός “τρέχει” με 0,3%) τον Δεκέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώσης. Το εργοστασιακό κόστος μειώθηκε κατά 2,7% και σημειώνει πτώση για περισσότερο από ένα έτος λόγω των χαμηλότερων τιμών των βασικών εμπορευμάτων και της αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι κινεζικές εξαγωγές, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά 4,6% στο σύνολο του περασμένου έτους, για πρώτη φορά από το 2016 – ένα ακόμη πλήγμα σε αυτό που ιστορικά αποτελούσε σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Τα στοιχεία του Δεκεμβρίου δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, βοηθούμενα από τις ευνοϊκές συγκρίσεις με το προηγούμενο έτος.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου