ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Live – Τραγική εξέλιξη: Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, κυπριακής καταγωγής, το νεότερο θύμα του μακελειού

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Live – Τραγική εξέλιξη: Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, κυπριακής καταγωγής, το νεότερο θύμα του μακελειού

- Γνωστός στην αστυνομία ο βομβιστής αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα σύμφωνα με τη Daily Mail
- Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας
- Συνελήφθη 23χρονος στο νότιο Μάντσεστερ, θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στην επίθεση
- Τερέζα Μέι: Ξέρουμε τον βομβιστή αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε το όνομά του!
- 22 νεκροί και 59 τραυματίες σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Arena - Ανάμεσά τους πολλά παιδιά
- Η έφηβη Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα
- Η βόμβα πυροδοτήθηκε κοντά στην έξοδο και είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα
- Η σύζυγος και οι δυο κόρες του προπονητή τη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν στη συναυλία - Είναι καλά στην υγεία τους
- Συγκλονιστικές εικόνες και video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης και όσα ακολούθησαν
- Δείτε Live εικόνα
- Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από το live blog του newsit.gr






















Φόβος, τρόμος, πανικός. Η Αριάνα Γκράντε, μια νεαρή καλλιτέχνης με απήχηση στους εφήβους, μόλις έχει καληνυχτίσει το Μάντσεστερ και το κοινό που βρέθηκε στην Manchester Arena για να παρακολουθήσει τη συναυλία της. Και τότε, ακούγεται ένας μεγάλος θόρυβος. Ήταν η έκρηξη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.

Μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία και ενώ οι πληγές απ’ όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ παραμένουν ανοιχτές. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr
 Updating
Sort by :
  Reuters: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ
  Τραγικά νεα! Νεκρή η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσος
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις προξενικές αρχές η μικρή Σάφι Ρόουζ Ρούσσος μετά την έκρηξη χωρίστηκε από την οικογένειά της και είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη. Η αδερφή της που ήταν μαζί της έχει τραυματισθεί αλλά όχι σοβαρά αλλά δυστυχώς σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι η Σάφι είναι μεταξύ των 22 νεκρών και ειδοποιήθηκε η οικογένειά της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
  Ολη η δήλωση της Βασίλισσας
«Όλο το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο και τους τραυματισμούς στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ τόσων ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απλά απολάμβαναν μια συναυλία.
Γνωρίζω ότι μιλώ εκ μέρους όλων όταν εκφράζω την βαθύτερη συμπόνοια μου σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός και ειδικά στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που πέθαναν ή τραυματίστηκαν.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των σωστικών συνεργείων που ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό και φροντίδα.
Θα ήθελαν επίσης να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι του Μάντσεστερ ανταποκρίθηκαν με ανθρωπισμό και συμπόνοια γι αυτή την πράξη βαρβαρότητας».
ELIZABETH R.
  Τζανακόπουλος: Είμαστε όλοι στο πλευρό των Βρετανών
Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, μετέφερε στην αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στο εισαγωγικό σχόλιό του, επεσήμανε χαρακτηριστικά, «σήμερα όλοι μας είμαστε στο πλευρό του βρετανικού λαού και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Επιμένουμε στη σταθερή θέση μας ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».
  Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Με αφορμή την χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε μάλιστα στόχο ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, τους νέους, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε σήμερα το πρωϊ προς την εδώ Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κα Kate Smith, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.
  Ήξεραν τον βομβιστή!
Στο ίδιο έργο θεατές ακόμη μετά από μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση. Και αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι αρχές φέρονται να γνώριζαν τον δράστη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον έχουν σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας και πλέον ψάχνουν να δουν αν έκανε επιθεώρηση του χώρου πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.
  Ανοιξε παλι το Arndale!
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε ένα «περιστατικό» στο Arndale Centre στο κέντρο του Μάντσεστερ, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, αφού εκκενώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πλήθη έβγαιναν από το εμπορικό κέντρο, από όπου νωρίτερα είχε ακουστεί ένας «μεγάλος κρότος».
Μαρτυρίες έκαναν νωρίτερα λόγο για τη σύλληψη ενός ατόμου στο εμπορικό κέντρο.

  Συνελήφθη 23χρονος για την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρίνα
  Σοκ για τον Πεπ Γκουαρντιόλα
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο Μάντσεστερ Αρίνα το βράδυ της Δευτέρας όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση βρίσκονταν οι κόρες και η σύζυγος του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.
  BBC: Συνελήφθη ένας άνδρας
Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε καθώς κάποιοι άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο!

  Σκηνές πανικού στο εμπορικό κέντρο Arndale


  Κέντρο υποστήριξης των οικογενειών των θυμάτων στο γήπεδο της Manchester City το Etihad




  Ενός λεπτού σιγή από τους παίκτες της Manchester United

Η Τερέζα Μέι θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για να συναντηθεί με τους επικεφαλής των αρχών εκεί. Η προεκλογική εκστρατεία διακόπτεται. Είπε ακόμα ότι θα θυμάται για πάντα τις αμέτρητες πράξεις καλοσύνης που έφεραν τους ανθρώπους κοντά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν εκείνοι που άνοιξαν τα σπίτια τους στα θύματα της επίθεσης.
«Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Ας θυμόμαστε εκείνους που "έφυγαν" και εκείνους που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα υπερισχύσει», είπε κλείνοντας το διάγγελμά της.
  Τηλεφώνημα Τραμπ στη Μέι
Από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να της μεταφέρει τα συλλυπητήρια και τη στήριξη των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ακόμα ότι αν υπάρχουν και άλλοι που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την επίθεση, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Είπε ακόμα ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργαζονται ακούραστα για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Είπε ακόμα ότι η σκηνή της επιθεσης θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ώρες.
Και συνέχισε: «Η αστυνομία κλήθηκε στο Μάντσεστερ Αρίνα στις 10.33 το βράδυ. Ενας και μοναδικός βομβιστής πυροδότησε μηχανισμό κοντά στην έξοδο επιχειρώντας να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι τρομακτικές αλλά αυτή ξεχωρίζει για την δειλία της». Είπε ακόμα αναφερόμενη στον απολογισμό ότι μιλάμε για 22 νεκρούς και 59 τραυματίες κάποιοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Όπως είπε θα μεταβεί στο Μάντσεστερ. Η Τερέζα Μέι προήδρευσε της ειδικής ομάδας Κόμπρα και όπως είπε θα γίνει και νεα συνεδρίαση. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που χτυπήθηκαν από την επίθεση. Οι κάτοικοι του Μάντσετσερ έπεσαν θύματα μιας τρομερής τρομοκρατικής επίθεσης. Ήταν η χειρότερη επίθεση που έγινε στα βόρεια της Αγγλίας».
Load more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου