ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πυροβόλησαν τη μασκότ της Σάμου, τη φώκια που ξάπλωνε στις ξαπλώστρες;

Πυροβόλησαν τη μασκότ της Σάμου, τη φώκια που ξάπλωνε στις ξαπλώστρες;

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν με όπλο μια φώκια στη Σάμο.
Μία νεκρή μεσογειακή φώκια έρχεται να προστεθεί στα ολοένα και αυξανόμενα προστατευόμενα θαλάσσια ζώα που πέφτουν θύματα από ανθρώπινο χέρι.


Με εμφανή σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Όπως έγινε γνωστό, αρχικά εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.



Με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.


Δεν αποκλείεται να είναι η γνωστή φώκια του νησιού η Αργυρώ που τα προηγούμενα καλοκαίρια ξάπλωνε και κοιμόταν στις παραλίες και στις ξαπλώστρες των beach bars, καθώς όμως η νεκρή φώκια είχε μεγάλη αλλοίωση στο δέρμα της δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά σημάδια ταυτοποίησής της. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες άγνωστοι πυροβόλησαν με όπλο άλλη μια φώκια στην Ίο. 





πηγή:www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου