ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Υπόκλιση από τον τέως Βασιλιά - Παρών στο λαϊκό προσκύνημα και ο Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Υπόκλιση από τον τέως Βασιλιά - Παρών στο λαϊκό προσκύνημα και ο Κωνσταντίνος

- Σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
- Συγκλόνισαν τα παιδιά του που υποδέχτηκαν το φέρετρό του στη Μητρόπολη
- Τα δάκρυα της Ντόρας Μπακογιάννη και η τρυφερή αγκαλιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γιο του
- Παρούσα στο τελευταίο αντίο και η Μαριέττα Γιαννάκου
- Αυξάνεται ο κόσμος όσο περνά η ώρα, οι... ανυπόμονοι πέρασαν την κορδέλα της αστυνομίας
- Στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του
- Με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά για να ταφεί δίπλα στη Μαρίκα του
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG του newsit.gr











Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG του newsit.gr
 Updating
Sort by :
  Παίρνει... θέση το άγημα





  Η αποχώρηση του τέως

Τόσο κατά την είσοδό του όσο και κατά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο τέως Βασιλιάς χειροκροτήθηκε και πολλοί ήταν εκείνοι που του εύχονταν να είναι καλά

  Η αγκαλιά με την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Μέσα στη Μητρόπολη, ο τέως Βασιλιάς είχε θερμό εναγκαλισμό με την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και σύντομη συζήτηση με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

  Υποβασταζόμενος ο τέως

Ο τέως Βασιλιάς εμφανίστηκε στη Μητρόπολη υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του Άννα Μαρία. Τον Κωνσταντίνο και τον Κ. Μητσοτάκη συνέδεε βαθιά φιλία. Ο τέως Βασιλιάς δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν μπήκε στο εσωτερικό του Ναού για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό.





  Ο τέως Βασιλιάς στη Μητρόπολη

Παρών στο τελευταίο αντίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
  Κοσμοσυρροή!

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο κόσμος που θέλει να αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλιστα, κάποιοι ανυπόμονοι δεν... συγκρατήθηκαν από την κορδέλα της αστυνομίας, την οποία πέρασαν για να πλησιάσουν στη Μητρόπολη.



Η Ελλάδα αποχαιρετά τον ηγέτη της αλήθεια και η Κρήτη τον δικό της άνρθωπο. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και με τίμησε με τη φιλία του και την αγάπη του, τόνισε ο γνωστός λυράρης Μανώλης Κονταρός.
Δείτε τι είπε

  Παρούσα και η Μαριέτα Γιαννάκου

Η Μαριέτα Γιαννάκου ήταν ακόμη ένα από τα γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Παρών επίσης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.



  Αυξάνεται ο κόσμος





  Η κίνηση Γλέζου για τον Μητσοτάκη που συγκλόνισε τον Κυριάκο
Ο πολιτικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώθηκε χθες με μια κίνηση που έκανε μια μεγάλη μορφή της ελληνικής ιστορίας ο Μανώλης Γλέζος εις μνήμην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Το κουδούνι του σπιτιού της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό χτύπησε αργά το βράδυ της Τρίτης. Όλοι ήταν εκεί και δεν περίμεναν κανέναν. Κανόνιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατριάρχη της οικογένειας.
Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου» ο απρόσμενος επισκέπτης ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κράταγε και ένα κόκκινο γαρίφαλο. Ηθελε να τιμήσει τον μεγάλο του φίλο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ανήμερα μάλιστα της επετείου που ο ίδιος μαζί με τον Απόστολο Σάντα είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.
Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία εδώ
  Δείτε ζωντανά εικόνα από την Μητρόπολη Αθηνών

  Επέστρεψαν στη Μητρόπολη Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη έφυγαν αλλά επέστρεψαν στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με αγκαλιές από πολίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία





  Είπαν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
  Αποχαιρετισμός


























  Γειά σου παντέρμη Κρήτη

Από νωρίς το πρωί, νεαροί, μέλη συλλόγων Κρητών από όλη την Αττική, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, βρίσκονται στη Μητρόπολη για να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.













Το βράδυ της Τετάρτης, στην Κρήτη, τη σορό θα υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων.
Θα ακολουθήσει αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα.
  Σιούφας και Βουλγαράκης

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αλλά και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν το πρωί στη Μητρόπολη για να αποχαιρετίσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη




  Ήταν όλοι εκεί για να τον υποδεχτούν

Το φέρετρό του τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Έφτασε στη Μητρόπολη στις 07:00 το πρωί και αφού έγινε ένα τρισάγιο, ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα. Παιδιά και εγγόνια ήταν εκεί για να υποδεχτούν στην εκκλησία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η Ντόρα, ο Κυριάκος, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα. Όλοι εκεί μαζί με γνωστούς και αγνώστους...

Δείτε όσα έγιναν στη Μητρόπολη το πρωί και τις κατέγραψε ο ρεπόρτερ του newsit.gr Μίλτος Σακελλάρης 





























  Ο αποχαιρετισμός του Κυριάκου

Στη ζωή η μοίρα τον έφερε τελευταίο στη σειρά των παιδιών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο θάνατος του πατέρα όμως τον φέρνει πρώτο στο ιερό καθήκον του αποχαιρετισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο “Βενιαμίν” της οικογένειας, έχει αναλάβει σήμερα να μιλήσει εκ μέρους όλων των παιδιών του. Το καθήκον βαρύ και αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο φακός κατέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκουπίζει το δάκρυ που κύλησε και το πρόσωπό του μαρτυρά ότι φέρνει στο νου του εικόνες μιας ζωής... (Περισσότερα εδώ)








 
  Συγκλονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη
Στο πρόσωπό της αποτυπωμένος ο πόνος της απώλειας. Στο βλέμμα της χαραγμένη η λύπη. Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως κάθε παιδί που αποχαιρετά για τελευταία φορά τον γονιό του, συγκλονίζει.

Ήταν από τους πρώτους που έφτασαν πριν από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (31.05.2017) στη Μητρόπολη για να περιμένει να φτάσει η σορός του πατέρα της. Εξαιτίας ενός προβλήματος στο πόδι, περπατά ακόμα με πατερίτσα. (Περισσότερα εδώ)























  Βροχή τα μηνύματα

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του επίτιμου προέδρου του κόμματος, άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων, όπου πολλοί νεοδημοκράτες έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.



















Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου