ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η απόλυτη "selfie" απο έναν πιλότο!



 Μπορεί να μην ειναι η selfie του Ομπάμα στην κηδεία του Μαντέλα ούτε και η selfie της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ, αλλά αυτή η απίστευτη φωτογραφία δείχνει ζωντανά ενα πύραυλο αέρος να εκτοξεύεται την στιγμή της φωτογραφίας.

Ο Δανός πιλότος κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία ακριβώς την στιγμή που εκτόξευε τον πύραυλο. Ο πύραυλος φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας με τις φλόγες να 'φωτίζουν' τον ουρανό.
Ο πιλότος βρίσκεται σε μαχητικό αεροσκάφος F16 της Βασιλικής Αεροπορίας της Δανίας.

Ο πύραυλος ειναι τύπου AIM - 9L, ζυγίζει περίπου 200 κιλά και ειναι περίπου 3 μέτρα. Το κράνος που φοραέι ο πιλότος (Joint Helmet Mounted Cueing System) επιτρέπει στον πιλότο να ενεργοποιεί και να καθοδηγεί το οπλικό σύστημα του αεροσκάφους με την κίνηση του κεφαλιού.
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε απο την Βασιλική Αεροπορία της Δανίας (Royal Danish Air Force), αλλά ο πιλότος δεν έχει, μέχρι στιγμής, εντοπιστεί .

Δεν είναι σαφές πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία, αν και μάλλον τραβήχτηκε με την Go Pro κάμερα - αν κρίνουμε από την αντανάκλαση στο κράνος...
Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε τεχνικά να είναι selfie. Σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφορδης η « selfie », είναι οταν βγάζουμε εμεις τον εαυτό μας φωτογραφία.

Πηγή:Daily Telegraph
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ONALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου