ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γέμισε το Αγιον Όρος από απελπισμένο κόσμο

Γέμισε το Αγιον Όρος από απελπισμένο κόσμο

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει νέο θέμα για την Ελλάδα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, εστιάζοντας στο Άγιον Όρος και την αύξηση του αριθμού των ατόμων που καταφεύγουν εκεί. Το άρθρο του έχει τίτλο «Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω: Μονάζοντας μέσα στην κρίση».

«Το όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη εκεί», σημειώνει ο Daniel Steinvorth, στέλεχος του γερμανικού περιοδικού, ειδικός στα θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Αναφέρεται στο Άγιον Όρος, λέγοντας πως είναι ό,τι πιο κοντά στον παράδεισο, για την κοινοβιακή κοινότητα με ιστορία άνω των 1.000 ετών, στην οποία όλο και περισσότεροι θέλουν να βρεθούν, έτσι ώστε να ηρεμήσουν από την πίεση της σημερινής ζωής και την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα.

Ο Steinvorth κάνει αναφορά στον τρόπο που ζουν οι άντρες μέσα στο Άγιο Όρος, τις ιδιομορφίες της μοναστικής ζωής, αλλά και την έλλειψη των γυναικών.

Ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων μένει έκπληκτος από τη μνημόνευση των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, τη χρήση του Ιουλιανού ημερολογίου, αλλά και το ανέμισμα της σημαίας με το βυζαντινό δικέφαλο αετό δίπλα στην ελληνική.

Όπως γράφει, όποιος εξασφαλίσει το πολυπόθητο «διαβατήριο» εισόδου και διαμονής στο «περιβόλι της Παναγίας», θεωρείται από τους τυχερούς, αφού απολαμβάνει την απόλυτη ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου