ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θεοδωρίδης στο Contra.gr: "Ο Γκάλης ήταν...εφιάλτης"

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αποκαλύπτει στο Contra.gr πως ο... πλέι μέικερ Μισέλ Πλατίνι γνωρίζει τα πάντα για τον Νίκο Γκάλη, με συνέπεια να τον βραβεύσει στον τελικό του Champions League και γιατί η Εθνική Ελλάδας του 1987 έχει τεράστια απήχηση στους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.



Νίκος Γκάλης - Τα μαγικά καλάθια του από PareDoseNet

Ένας πραγματικά καλός Έλληνας δεν έχει περιορισμούς ούτε μικροσυμφέροντα. Προσπαθεί να βοηθήσει, όπου μπορεί κι όσο μπορεί. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης τα τελευταία χρόνια βοηθά με πάθος το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του, λειτουργώντας ορισμένες φορές ως φύλακας άγγελος. Ναι και δεν πρόκειται για υπερβολή. Τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσει και το μπάσκετ. Για την ακρίβεια να κάνει αυτό που όφειλε τόσα το σπορ στον έναν και μοναδικό θεό του.
Η ευγένεια του Θόδωρου Θεοδωρίδη δεν επιτρέπει τέτοιους διαξιφισμούς, διότι η κίνηση του να ζητήσει από την UEFA να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, είχε ένα και μόνο κίνητρο: την αγάπη για το τελευταίο είδωλο του αθλητισμού μας.
Ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας, μίλησε στο Contra.gr για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκαλύπτοντας ότι ο Πλατινί επέλεξε τον τόπο... αποθέωσης, τον τελικό του Champions League στο "Γουέμπλεϊ": "Η σκέψη μου ήταν -και την κατέθεσα τόσο στον Μισέλ Πλατινί, όσο και στον Τζιάνι Ινφαντίνο- να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας. Ο Πλατινί είπε ότι τον Γκάλη οφείλουμε να τον προσκαλέσουμε στην κορυφαία μας στιγμή φέτος κι αυτή είναι ο τελικός του Champions League. Συμφώνησε αμέσως κι ο Ινφαντίνο, οπότε δεν χρειάστηκε περισσότερη συζήτηση".


 

Οι 2 κορυφαίοι άνδρες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι... κολλημένοι με τον Νίκο Γκάλη: "Αμφότεροι παρακολουθούσαν πολύ το μπάσκετ, τον δε Ινφαντίνο, άμα τον ρωτήσεις, δεν ξέρει τους παίκτες της εθνικής Ιταλίας σήμερα, έβλεπε όμως πολύ μπάσκετ παλιά και τον θυμάται ως... εφιάλτη. Ακόμα και τώρα, οποιαδήποτε κουβέντα για μπάσκετ, καταλήγει στον προημιτελικό του 1987. Δεν ξεχνάει εκείνη την Εθνική μας".

Ο Πλατινί όμως; "Μα ο Πλατινί ξεκίνησε την αθλητική καριέρα του, παίζοντας πλέι μέικερ και μετά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε η μητέρα του έπαιζε μπάσκετ κι έβλεπε πάντα τα μεγάλα παιχνίδια. Μία φορά ήμασταν στην Ελλάδα και συναντήσαμε παλιούς αθλητές του μπάσκετ και τους ήξερε όλους. Ίσως με τους τωρινούς να δυσκολεύεται, όμως, γνωρίζει άριστα όλη την ομάδα του 1987".

"Η UEFA καλεί τον Γκάλη διότι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στον αθλητισμό. Το έχει αποδείξει καλώντας αθλητές από διαφορετικά σπορ. Για έναν άνθρωπο ο οποίος σημάδεψε την ιστορία όπως ο Γκάλης, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Ξέρετε είναι πραγματικά σημαντικό επικεφαλής σε έναν οργανισμό όπως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να είναι ένας αθλητής. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαφορετικά".


Η 38άρα του Νίκου Γκάλη κόντρα στη Γιουγκοπλάστικα από panklo

Καλύψαμε τον πλέι μέικερ Μισέλ Πλατινί κι είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την πορτοκαλί φλέβα του Θεοδωρίδη: "Θυμάμαι σαν τώρα την πρώτη φορά που είδα τον Γκάλη. Ήμουν στο γυμνάσιο, τρέχαμε στα γήπεδα του μπάσκετ. Εγώ κόλλησα με τον Σπόρτιγκ, καθώς  ήταν η εποχή του Καλιγκάρι. Αυτή η σπουδαία ομάδα με τον Κάππο, τον Ζακυνθινό, τον Διαμαντόπουλο. Σε μία προπόνηση, έρχεται ένας φίλος και μου λέει 'έλα το απόγευμα να δούμε κάτι απίστευτο. Έναν τύπο που έχει έρθει στον Άρη'. Η πρώτη εντύπωση δεν με ενθουσίασε. Με μαλλί αφάνα ο Γκάλης, κάρφωνε στην προθέρμανση μεν, αλλά δεν σου γέμιζε το μάτι. Μόλις άρχισε να παίζει έμεινα εμβρόντητος. Απίστευτο, μοναδικό".
"Έχοντας ζήσει το 2004 τη μεριά του ποδοσφαίρου ως παράγοντας, κανένας δεν ξεχνάει από που ξεκίνησαν όλα και αυτό ήταν το 1987. Μπορώ να τα ξεχάσω αυτά τα παιδιά; Δεν ήταν, βεβαίως, μόνο ο Γκάλης. Στο πρόσωπό του, πιστεύω ότι τιμούμε όλη αυτήν την ομάδα του Γιαννάκη, του Φάνη, του Φασούλα. Παίκτες σπουδαίοι, οι οποίοι με την προσθήκη του έδειξαν σε όλο τον κόσμο το φοβερό ταλέντο τους".
Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ενημέρωσε ήδη τον Γκάλη, ο οποίος απάντησε θετικότατα στην πρόσκληση: "Δήλωσε πολύ χαρούμενος. Την επίσημη πρόσκληση θα την αποστείλουμε τον Ιανουάριο, αλλά ήθελα να τον ενημερώσω. Με ρώτησε για τον Πλατινί και του απάντησα ότι  θα σε εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του και αυτός κι οι συνεργάτες του. Βεβαίως, άμα τους πεις για το σύγχρονο μπάσκετ, ίσως να μην έχουν τόση επαφή, αλλά  για το μπάσκετ του '80 τα γνωρίζουν όλα".

  Γκάλης: "Μεγάλη τιμή"
Ενθουσιασμένος με την αναγνώριση της προσφοράς του στο ελληνικό μπάσκετ ακόμα και από την UEFA εμφανίστηκε ο Νίκος Γκάλης, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι αυτή η πρόσκληση έρχεται από ένα άθλημα που δεν είναι το δικό μου. Με προσκάλεσε ο κ. Θεοδωρίδης σε μία συνάντηση που είχαμε και μου είπε πως ο Μισέλ Πλατινί με θαυμάζει. Ποδόσφαιρο δεν έχω παίξει ποτέ. Όταν ήρθα εγώ από την Αμερική ο κόσμος ασχολείτο με το αμερικανικό ποδόσφαιρο εκεί. Όμως παρακολουθώ τα παιχνίδια του Champions League και τους τελικούς", τόνισε ο βετεράνος άσος.
Όσο για το εάν θα ήταν προτιμότερο να τιμηθεί εντός των συνόρων, απάντησε: "Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Είναι ένα θέμα που αφορά τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους που είναι στα πράγματα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν σωστά πρότυπα".

ΠΗΓΗ:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου