ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στην πενθήμερη εργασία και το 8ωρο



Διέρρευσε το απόρρητο email της τρόικας προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασιας, ανοίγοντας πάλι το φάκελο των εργασιακών ζητημάτων. Όπως αναφέρει η "Ημερησία", η τρόικα προτείνει ευελιξία στις επιχειρήσεις όσον αφορά τις προσλήψεις, τις απολύσεις και το ωράριο των εργαζομένων.

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι:

- Ο χρόνος προειδοποίησης όσον αφορά την απόλυση κάποιου υπαλλήλου, αφού οι 4-6 μήνες που προβλέπεται από το νόμο είναι ένα μακρύ διάστημα για την καταβολή μειωμένης αποζημίωσης κατά 50% κ.ο.κ.

-Η υποχρέωση καταβολής του ποσοστού της νόμιμης αποζημίωσης  σε όσους αποχωρούν για να συνταξιοδοτηθούν.

-Η παροχή δυνατότητας για τις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενούς τους διαφορετικά ωράρια ανάλογα με τις ανάγκες τους,

-Ο περιορισμός των διοικητικών υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις ως τώρα για τη διαχείρηση του χρόνου και του προγράμματος εργασίας των εργαζομένων τους (δηλαδή έγγραφες συμφωνίες, εγκρίσεις αδειών, γνωστοποιήσεις στο ΣΕΠΕ κ.ο.κ).

-Στα πλαίσια τηε μεγαλύτερης ευελιξίας στην εργασία, προτείνεται η κατάργηση του πενθημέρου έτσι ώστε να αυξηθούν σε 6 οι μέρες εργασίας και ο ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης να φτάνει τις 11 ώρες την ημέρα. Ακόμη, κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου