ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χτίζοντας ένα τριανταώροφο ξενοδοχείο σε μόλις 360 ώρες! (video)



Παλιότερα σας είχαμε δείξει πως χτίζεται ένα ξενοδοχείο 15 ορόφων στην Κίνα, σε μόλις 6 μέρες. Οι Κινέζοι συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν, χτίζοντας αυτή τη φορά ένα ξενοδοχείο 30 ορόφων σε 360 ώρες, δηλαδή 15 ημέρες…
Το ξενοδοχείο συνολικής δομημένης επιφάνειας 17.000 τ.μ. χτίστηκε κοντά στην λίμνη Dongting, στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα, από την κινεζική Broad Group. Χρησιμοποιήθηκαν προκατασκευασμένα τμήματα (ακρίβειας μόλις 0,2 χιλιοστών) που τοποθετήθηκαν σε μια βάση χάλυβα με διαγώνια χαλύβδινα στηρίγματα.
Είναι τόσο σταθερό που μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ, με βάση και την πιστοποίηση από την China Academy of Building Research. Όπως ισχυρίζονται το κτήριο αυτό είναι πέντε φορές πιο αντισεισμικό από τα συμβατικά κτήρια. Επίσης σχεδιάστηκε για να είναι ενεργειακά αποδοτικό, ενώ στο εσωτερικό του οι ένοικοι απολαμβάνουν έως και 20% καθαρότερο αέρα από εκείνον που υπάρχει έξω.
Η κατασκευή του κτηρίου ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011 και το κτήριο τελείωσε στις 16 Δεκεμβρίου. Το εσωτερικό ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Μη χάσετε αυτό το εκπληκτικό timelapse video από τη διαδικασία κατασκευής του τριανταώροφου ξενοδοχείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου