ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αυτή είναι η τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον τελικό του Conference League - Γιατί υποχρεούται να μιλήσει με την ΑΕΚ

 


Χρηματικό πρόστιμο και αναγκαστική επικοινωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν η ποινή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Europa Conference League. Την ίδια ώρα, η φιναλίστ, Φιορεντίνα, δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερη «καμπάνα» από αυτή των Πειραιωτών.

Η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων του Ολυμπιακού είχε κάτι παραπάνω από κόσμια συμπεριφορά, στον τελικό του Europa Conference League εναντίον της Φιορεντίνα. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετοί οι οποίοι ξέφυγαν και προκάλεσαν ζημιές στην «OPAP Arena», για της οποίες τιμωρήθηκε ο ίδιος ο σύλλογος.

Συγκεκριμένα, η UEFA έκανε γνωστές τις ποινές για τα όσα συνέβησαν σε εκείνο το ματς, τιμωρώντας τόσο τους Πειραιώτες όσο και τη Φιορεντίνα. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλείται να πληρώσει 5.000 στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για τις ζημιές, καθώς και άλλα 10.000 για τη ρίψη αντικειμένων. Παράλληλα, εντός 30 ημερών θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΠΑΕ ΑΕΚ υποχρεωτικά, προκειμένου να αποκαταστήσει οικονομικά την Ένωση για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμωρία της Φιορεντίνα ήταν πιο «βαριά», αφού ο ιταλικός σύλλογος έλαβε ποινή απαγόρευσης εκτός έδρας μετακίνησης, η οποία όμως θα έχει αναστολή. Την ίδια ώρα, οι «βιόλα» θα πληρώσουν επίσης 35.000 στη UEFA, ενώ και εκείνοι με τη σειρά τους καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΠΑΕ ΑΕΚ.







Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πειθαρχικού Όργανου της UEFA για τις ποινές μετά το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα:

«Κατηγορίες κατά της ACF Fiorentina:

Απόφαση:

Το όργανο ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας αποφάσισε:

- Να επιβάλει πρόστιμο 35.000 ευρώ στην ACF Fiorentina και να απαγορεύσει στην ACF Fiorentina την πώληση εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς της για τον επόμενο (1) αγώνα της διοργάνωσης UEFA, για πράξεις φθοράς και ρίψης αντικειμένων. Η εν λόγω απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους εκτός έδρας οπαδούς της αναστέλλεται για δοκιμαστική περίοδο δύο (2) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.

  • Να υποχρεώσει την ACF Fiorentina να επικοινωνήσει με το γηπεδούχο σωματείο, ήτοι την ΠΑΕ ΑΕΚ, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης για τον διακανονισμό των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της, ήτοι για τα 28 σπασμένα καθίσματα.

* Τα πειθαρχικά μέτρα υπό δοκιμαστική περίοδο δεν έχουν άμεση ισχύ, αλλά μπορούν να επιβληθούν εάν "ένα περαιτέρω αδίκημα παρόμοιας φύσης διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου" (βλ. άρθρο 26 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA).

Κατηγορίες κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Απόφαση:

Το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχικού Ελέγχου αποφάσισε:

- Να επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για πράξεις ζημίας.

  • Να διατάξει την ΠΑΕ Ολυμπιακός να επικοινωνήσει με το γηπεδούχο σωματείο, δηλαδή την ΠΑΕ ΑΕΚ, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης για την εξόφληση των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της, δηλαδή για τα 125 σπασμένα καθίσματα, το σπασμένο πλεξιγκλάς και τις ζημιές που προκλήθηκαν στους χώρους υγιεινής.

  • Να επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για ρίψη αντικειμένων».

Πηγή:www.sportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου