ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Γερμανία: Βεβήλωση στον τάφο του Σόιμπλε - Άγνωστοι έσκαψαν τρύπα πάνω από ένα μέτρο

 

Ο εκλιπών γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
AP Photo/Jean Francois Badias)

Μια τρύπα βάθους 1,2 μέτρων έσκαψαν άγνωστοι στον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο νεκροταφείο Waldbach, της πόλης Οφενμπουργκ. Οπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 13/5, η αστυνομία της πόλης, η τρύπα είναι μεν βαθιά, αλλά δεν έφτασε στο φέρετρο του πρόσφατα θανόντος Γερμανού πολιτικού του CDU

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, υπάλληλοι του δήμου παρατήρησαν την ανασκαφή σήμερα το πρωι στο νεκροταφείο Waldbach και ενημέρωσαν την αστυνομία.


«Όπως προέκυψε με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών των ιατροδικαστών στον χώρο, ένα άγνωστο πρόσωπο πρέπει να έσκαψε μια τρύπα σε σχήμα χωνιού βάθους περίπου 1,2 μέτρων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το άτομο δεν έφτασε μέχρι το φέρετρο του νεκρού», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του αστυνομικού τμήματος του αρχηγείου του Όφενμποργκ ξεκίνησε έρευνα, ενώ οι λεπτομέρειες γύρω από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη παραμένουν άγνωστες.

Οι Αρχές συνεργάζονται επί του παρόντος για να εντοπίσουν τυχόν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι ύποπτο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εισαγγελική έρευνα

Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε την βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέθανε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου σε ηλικία 81 ετών, καθώς έπασχε από καρκίνο, για τον οποίο γνώριζαν μόνο οι κοντινοί του άνθρωποι.

Πηγή:www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου