ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Υπάρχουν 15 άνθρωποι που έχουν περιουσία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια

 


Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι.

Την Πέμπτη το Bloomberg ανέφερε ότι υπάρχουν 15 άνθρωποι που έχουν καθαρή αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που κατέχει αυτό το ποσοστό πλούτου ταυτόχρονα.

Συνολικά, κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους κατά 13% φέτος, με την καθαρή τους αξία να ανέρχεται σε 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο της συνολικής καθαρής αξίας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του πολυτελούς ομίλου LVMH. Ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχει μια μάλλον εντυπωσιακή καθαρή αξία ύψους 221 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Ακολουθεί ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με 206 δισεκατομμύρια δολάρια, και ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, με 188 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μασκ έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 41 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Το Bloomberg ανέφερε ότι στην λίστα με τους ανθρώπους που η περιουσία τους ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους πέντε μήνες, είναι οι Μάικλ Ντελ, Κάρλος Σλιμ και Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ. Ο Ντελ είναι τώρα ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην είσοδο της Dell Technologies στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Μεξικανός επιχειρηματίας, Κάρλος Σλιμ, καταλαμβάνει την 13 θέση με 106 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην έκρηξη του πέσο. Τέλος, η κληρονόμος της L’Oréal και επιχειρηματίας, την Πέμπτη καταλάμβανε την 14η θέση με καθαρή αξία 101 δισεκατομμύρια δολάρια. (Από τότε, η περιουσία της έχει πέσει λίγο κάτω από το όριο, στα 99,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας την στη 15η θέση.)

Ενώ και οι 15 άνθρωποι της λίστας είχαν ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από αυτήν την εβδομάδα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε αυτό το επίπεδο ταυτόχρονα.


Πηγή:www.perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου