ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Μια άσημη σουηδική ομάδα φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Το τέχνασμα που «καταργεί» το οφσάιντ! (vid)

 


Ο προπονητής της σουηδικής Τορνς προσπάθησε να μάθει στους παίκτες του τον τρόπο με τον οποίον θα αποφεύγουν τα οφσάιντ κι όπως είναι λογικό, το βίντεο έχει κάνει αστραπιαία τον γύρο του διαδικτύου.

Τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο έχει μπει στη σύγχρονη εποχή του με αποτέλεσμα οι αλλαγές που έχουν δει τα μάτια μας να είναι αρκετές. Η οριστικοποίηση των πέντε αλλαγών σε όλα τα ματς και η έλευση του VAR είναι μερικές από αυτές, ωστόσο αυτό που παρατηρούμε είναι πως υπάρχει κάτι, το οποίο δεν έχει αλλάξει ποτέ και δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε στο μέλλον. 

Ο λόγος γίνεται για το οφσάιντ, το οποίο έχει «ταλαιπωρήσει» αρκετούς επιθετικούς, ενώ παράλληλα έχει «σώσει» κι αρκετούς αμυντικούς. Σε ότι αφορά την παράβαση του οφσάιντ λοιπόν, μία ομάδα από τις μικρότερες κατηγορίες της Σουηδίας προσπάθησε να μάθει έναν τρόπο με τον οποίον θα την αποφεύγει. 

Συγκεκριμένα, ο σουηδική Τορνς είναι μία ομάδα που δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, ωστόσο κατάφερε να γίνει viral για την ανακάλυψη ενός ιδιαίτερου τρόπου μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αποφύγει το οφσάιντ. Στο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσιοποίησε ο σύλλογος, πρωταγωνιστεί ο προπονητής ο οποίος διάβασε το βιβλίο των κανονισμών της IFAB με σκοπό να... σώσει την ομάδα του. 

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, ο τεχνικός της Τορνς έμαθε πως από τη στιγμή που η πρώτη επαφή με την μπάλα προς την κατεύθυνση του παίκτη πρέπει να υπολογίζεται όταν εξετάζει η φάση. Τότε λοιπόν βγήκε στο γήπεδο μαζί με τους παίκτες του και ξεκίνησε... δουλειά. Πιο αναλυτικά τους συμβούλευσε να κρατούν την μπάλα πάνω στο παπούτσι τους όταν γίνουν κάτοχοί της και στη συνέχεια να τη δώσουν σε συμπαίκτη ο οποίος ήταν καλυπτόμενος όταν έφτασε η μπάλα στον πασέρ. 

Μπορεί ο παίκτης που θα υποδεχτεί την πάσα να βρίσκεται δέκα μέτρα μπροστά και σε θέση οφσάιντ, ωστόσο από την στιγμή που υπολογίζεται η πρώτη επαφή του πασέρ, δεν θα υπάρχει παράβαση. Όπως διαπιστώθηκε κι από το παρακάτω βίντεο ωστόσο, ο επιθετικός της ομάδας θέλει.... δουλίτσα στα τελειώματα.



Πηγή:www.sportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου