ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πως προσέκρουσε στα βράχια της Κάσου το "Βιτσέντζος Κορνάρος" - Τι λέει ο καπετάνιος

Πως προσέκρουσε στα βράχια της Κάσου το `Βιτσέντζος Κορνάρος` - Τι λέει ο καπετάνιος

"Μας χτύπησε απότομα δυνατός αέρας. Αυτή τη στιγμή έχει 12 μποφόρ" λέει στο Newsit ο καπετάνιος του Βιτσέντζος Κορνάρος το οποίο χτύπησε στα βράχια του λιμανιού της Κάσου. Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες. "Είμαστε όλοι καλά" μας είπαν.

Το πλοίο παρασύρθηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού.




"Μας χτύπησε απότομα δυνατός αέρας" λέει ο καπετάνιος



Όπως δήλωσε στο Newsit o καπετάνιος του "Βιτσέντζος Κορνάρος", Δημήτρης Λαδάς "αυτή τη στιγμή μέσα στο λιμάνι της Κάσου πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα 12 μποφόρ. Το ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Μύκονο περιμένουμε να φτάσει μετά τις 5.00 το απόγευμα γιατί έχει βρει φουρτούνα.

Μας χτύπησε απότομα αέρας την ώρα που πηγαίναμε να δέσουμε μέσα στο λιμάνι και έτσι βρήκε η δεξιά πλερά της πρύμνης στα βράχια του λιμενοβραχίονα. Εχουμε προσαράξει σε αμμώδη περιοχή αλλά το πλοίο δεν έπαθε τίποτα, ούτε υπήρξε εισροή υδάτων. Ολοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς.

Δεν έχω πληροφόρηση αυτή την ώρα αν οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο ή αν θα χρειαστεί να μείνουν για κάποιες ώρες στην Κάσο".

Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους επιβάτες



Οπως δήλωσε στο Newsit η επιβάτης Μαρία Μηνάτση "εμείς ακούσαμε έναν θόρυβο και δεν καταλάβαμε τι έγινε. Νομίζαμε ότι ήταν η άγκυρα γιατί το πλοίο ήταν μέσα στο λιμάνι και υποθέσαμε οτι έδεσε το πλοίο. Μας είπαν οτι θα έρθει ρυμουλκό αλλά τελικά δεν ήρθε και μας είπαν οτι θα έρθει γύρω στις 5.00 το απόγευμα. Μας λένε οτι έχει αέρα αλλά δε νομίζω να είναι 12 μποφόρ.

Είμαστε όλοι καλά, μας δίνουν φαγητό δωρεάν. Μας έχουν πει οτι θα στείλουν άλλο καράβι να μας πάρει. Ολοι είμαστε ήρεμοι αλλά η ταλαιπωρία είναι μεγάλη".

Αφού αποκολληθεί το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι, όπου θα περάσει από έλεγχο.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΠΗΓΗ:WWW.NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου