ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανές! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική και απουσίαζαν οι βουλευτές



Πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα αποθέματα πετρελαίου, αλλά βουλευτές του απουσίαζαν από τη διαδικασία!

Άναυδος έμεινε ο Προεδρεύων της έδρας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, όταν αναγιγνώσκοντας τον κατάλογο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραφαν το αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, διαπίστωσε ότι στην αίθουσα δεν βρισκόταν και οι 15 υπογράφοντες…

Αποτέλεσμα; Η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώθηκε και ο κ. Γρηγοράκης κήρυξε τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα βρισκόταν μόνο 11 από τους 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη «διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου». Βάσει του κανονισμού, για να πραγματοποιηθεί η ψηψοφορία θα έπρεπε να είναι στην αίθουσα όλοι οι αιτούντες βουλευτές.

Υπάρχει κάποια αρρυθμία στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ή οι βουλευτές της Κουμουνδούρου δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως;  Ότι και να έχει συμβεί πρόκειται για μία ήττα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα!

Λίγο αργότερα τους άδειασε ο Γλέζος: «Ρωτήστε τους υπευθύνους» έλεγε με νόημα σε ερώτηση δημοσιογράφων για το… «μπάχαλο».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που μπήκε στην αίθουσα μόλις είχαν σβήσει τα φώτα, δεν πίστευε στα μάτια της… «Τι έληξε; Πως έληξε;» ακούστηκε να λέει. «Μα που ήσουν;» τα έψελνε ο Γ. Σταθάς στην κ. Κατριβάνου που… «ξεχάστηκε» στο εντευκτήριο, ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος έδειχνε έκπληκτος με τον… Κανονισμό της Βουλής.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ έδειξε να μην γνωρίζει πως εφόσον υπέγραψε το αίτημα για ονομαστική όφειλε να είναι στην αίθουσα την ώρα ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών που ζητούσαν την ψηφοφορία.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική υπήρξε η διαδικασία εκφώνησης από το προεδρείο του καταλόγου των αιτουμένων την ονομαστική ψηφοφορία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.

Ενώ εισέρχονταν οι βουλευτές εντός της αίθουσας, ο Πρόεδρος περαίωσε την εκφώνηση χωρίς να δώσει την ελάχιστη δυνατότητα για την έγκαιρη παρουσία τους ή και να προχωρήσει σε ελάχιστη χρονική διακοπή, όπως είθισται. Δεν υπήρξε καν ειδοποίηση προς τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής που συνεδρίαζε την ίδια ώρα, ενώ υπήρξε δέσμευση προς τούτο.

Φαινόμενα που δεν τιμούν τις διαδικασίες της Βουλής και τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζονται, με ευθύνη, αυτή τη φορά, του ίδιου του προεδρεύοντος.


πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου