ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τα 10 καλύτερα τηλεπαιχνίδια που είδαμε στην ελληνική τηλεόραση


Η ερώτηση "Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος;" έχει την ίδια ανταπόκριση πια με την ερώτηση "Ποιος Θέλει να Ξαναδεί ένα τίμιο τηλεπαιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση;". Το Cosmo.gr ανακηρύσσει τα 10 σπουδαιότερα τηλεπαιχνίδια στα οποία αφιερώσαμε εκατοντάδες απογεύματα της ζωής μας.

Από τον Ηλία Αναστασιάδη
Στην αισιόδοξη Ελλάδα των 90s και των 00s, τα τηλεπαιχνίδια ήταν ένα απόλυτα ενδεικτικό κομμάτι του εγχώριου lifestyle. Ο Έλληνας, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, τα εποφθαλμιούσε ως μια wild card έξτρα πηγή εσόδων, ακόμη κι αν δεν ήταν στο χέρι του το πότε και το αν θα παίξει.
Ταυτόχρονα, εν μέσω του οίστρου του Νίκου Φώσκολου και της ολοζώντανης απογευματινής ζώνης γενικότερα στην ελληνική τηλεόραση, τα τηλεπαιχνίδια ήταν το επιδόρπιο του τηλεθεατή. Εύπεπτα, διασκεδαστικά, με φανατικούς φίλους και ελάχιστους εχθρούς.
Σε μια περίοδο που τα τηλεπαιχνίδια μοιάζουν με ανέκδοτο στα αυτιά των καναλαρχών με τα δεμένα, λόγω κρίσης, χέρια, το Cosmo.gr θυμάται τα 10 κορυφαία:
Ο Τροχός της Τύχης (1990-98, ΑΝΤ1, MEGA)

Ο Τροχός της Τύχης -Mega Ιούλιος 1998- από lpage2424
(G-Poly για πάντα, αλλά τον θυμάσαι τον Γιάννη Κουτράκη;)
Όλα τα λεφτά: Αυτό το πλαστικό εξόγκωμα του τροχού που έπαιζε με τις σιδερένιες άκρες των φετών του και σταματούσε ξώφαλτσα από τη "Χρεοκοπία".
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, hands down.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Ο αρχαϊκός χειροκίνητος πίνακας με τα τετράγωνα που έκρυβαν τις λέξεις.
Το Μεγάλο Παζάρι (1992-93, MEGA, 2006-07, ALPHA)
 
ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ -MEGA από funked00
Όλα τα λεφτά: Οι κουρτίνες, οι ηλεκτρικές συσκευές από πίσω, ο φοβερός σπίκερ που τις παρουσίαζε, το κοινό που ήταν σε απόσταση αναπνοής, η ανοιχτοχέρα παραγωγή. Μεγάλο το Παζάρι, όχι αστεία.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Φέρτε πίσω στην τηλεόραση τον κολοσσό Αντρέα Μικρούτσικο.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Ο larger than life Κύριος Ζονκ που σχεδόν πάντα εμφανιζόταν με κόνσεπτ.
Κόντρες (1992-95, MEGA)
 
Κόντρες με τον Βλάσση Μπονάτσο από lpage2424
Όλα τα λεφτά: Ο Βλάσσης Μπονάτσος.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Οποιοσδήποτε θα είχε το σθένος (ναι, και κάτι άλλο επίσης) να συγκριθεί μαζί του.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Τα "είναι φοβερό, είναι τρομερό, είναι πάρα πολύ ωραίο" του Βλάση.
Mega Banca (1992-95, MEGA)
 
Mega Banca από lpage2424
Όλα τα λεφτά:  Τα τρία stands των παικτών και η πολύ προχώ για την εποχή ψηφιακή απεικόνιση των πόντων και της 'κατάστασής' τους στο παιχνίδι.
Ποιος θα την παρουσίαζε σήμερα: Ο Γιώργος Λιάγκας ίσως;
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Η Ελένη Μενεγάκη στο ξεκίνημά της. Κι ας φόραγε θανατηφόρα για την φαντασία ταγέρ.
Ρουκ Ζουκ (1994-97, ΜΕGA)
 
Ρουκ Ζουκ part 01 από kounelion
Όλα τα λεφτά: Τα άκυρα ονόματα των ομάδων. Ο ωχαδερφικός τρόπος που τα μέλη της ομάδας άκουγαν μουσική και περίμεναν το χτύπημα στην πλάτη. Ο uptempo ρυθμός του παιχνιδιού. Τα έχει πει η Νίκη Χάγια.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Η Ανίτα Πάνια. Όχι; Ναι;
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Τα σπιντάτα ηχητικά εφέ ενώ οι παίκτες προσπαθούσαν να περιγράψουν τις λέξεις. Και γενικά αυτό το εύθυμο άγχος.
Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος (1999-2006, MEGA, NET)
 
Ποιος Θελει Να Γινει Εκατομμυριουχος - Ο πρώτος... από lpage2424
Όλα τα λεφτά:  Καλά τα χωρατά και η διασκέδαση, αλλά κάποια τηλεπαιχνίδια φρόντιζαν και για την παιδεία του κοινού. Μπορεί ελάχιστοι να κέρδισαν τις 50 εκατομμύρια δραχμές, αλλά το κοινό χόρτασε γνώσεις από σωστές απαντήσεις σε ερωτήσεις που μάλλον δεν θα σε ρώταγε ποτέ, κανείς.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Θα συμβιβαζόμασταν και μ' έναν Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη νομίζω. Αρκεί να φορούσε μαύρο tuxedo.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Το 'Τέρας'. Μικρή λεπτή γραμμή αρρωστημένων γνώσεων.
Ο πιο Αδύναμος Κρίκος (2001-03, MEGA)
 
Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος Special Edition από lpage2424
Όλα τα λεφτά: Η αμίμητη Έλενα Ακρίτα που έβγαζε το πιο σαδιστικό ύφος από το ντουλάπι και έκανε τους παίκτες να παρακαλούν να μην προβληθεί ποτέ το επεισόδιο στο οποίο συμμετέχουν.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Ας μην κάνουμε εικασίες. Τον επόμενο 'Αδύναμο Κρίκο' θα παρουσιάσει ο Νίκος Μουτσινάς στον ALPHA, αρκετά σύντομα απ' ό,τι φαίνεται.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: H ενοχική και χωρίς αντιστάσεις υποταγή των παικτών στην παρουσιάστρια.
Fort Boyard (2004-08, Star)
 
Fort Boyard με τον Χρήστο Φερεντίνο από lpage2424
Όλα τα λεφτά: To location. Ένα παμπάλαιο φρούριο χτισμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού Ωκεανού, με τα κελιά του, τα λιοντάρια του, τον θησαυρό του, την Ορθούλα Παπαδάκου του.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είναι γεννημένος για τέτοιες τηλε-περιπέτειες.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Ο σοφός του χωριού (και του κάστρου), Άγγελος Παπαδημητρίου. Στο πετσί του ρόλου. Ναι, και το "Τζακ, ουβρ λα πορτ" του Φερεντίνου
Deal (2005-08, ΑΝΤ1)

Ο καλύτερος παίκτης του Deal;; από lpage2424
(σίγουρα το μεγαλύτερο troll)

Όλα τα λεφτά: Το οικογενειακό κλίμα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών που περίμεναν καρτερικά σε κάθε εκπομπή να αρπάξουν τα λεφτά του τραπεζίτη με την βαλίτσα του. Όλοι γνωρίζονταν με τα μικρά τους ονόματα, οι υποσχέσεις για ούζα και μεζέδες στην ιδιαίτερη πατρίδα του καθενός έδιναν κι έπαιρναν, μια ωραία ατμόσφαιρα γενικά. Ελληνικότατη.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Μόνο ο Χρήστος Φερεντίνος. Είναι πιο χαρακτηριστικός κι από τις βαλίτσες του Deal.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Τα ψυχρά και γκρανγκινιολικά τηλεφωνήματα του τραπεζίτη. Εντάξει, οι προσφορές του ήταν λίγο προβλεπέ.
Η Στιγμή της Αλήθειας (2008-09, ΑΝΤ1)
 
H Νικολέτα στη Στιγμή της Αλήθειας από lpage2424
Όλα τα λεφτά: Οι ερωτήσεις της Ευγενίας στους παίκτες. (Το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι μπορεί να μην ήταν από αυτά που θα 'έψηνες' την παρέα σου να πάτε για να διασκεδάσετε, αλλά σίγουρα ήταν μια (ένοχη) τηλεοπτική απόλαυση). Αχ αυτές οι ερωτήσεις. "Όταν ήσουν μικρός, έπαιζες μπουγέλο με προφυλακτικά"; Αριστούργημα.
Ποιος θα το παρουσίαζε σήμερα: Το σωστό θα ήταν να το παρουσιάσει και πάλι η Ευγενία Μανωλίδου για να βλέπουμε τα άβολα tweets του Άδωνι. Θα μπορούσε/θα μας άρεσε και η Νατάσα Καλογρίδη.
Η μικρή λεπτή γραμμή που το έκανε epic: Οι αντιδράσεις των εμβρόντητων συγγενών κάθε φορά που το 'αίμα' τους αποκάλυπτε ακρότητες.

πηγη:www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου