ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Πόλεις ισοπεδώθηκαν σε μια στιγμή – Εικόνες από το πριν και το μετά

 


Ένας ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ, ένας δεύτερος 7,6 Ρίχτερ και εκατοντάδες μετασεισμοί. Ο απολογισμός της καταστροφής και των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία ανεβαίνει κάθε λεπτό και κανείς δεν ξέρει σε ποιο, δραματικό, νούμερο θα σταματήσει. 

Περισσότεροι από 11.000 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον τρομερό σεισμό που συγκλόνισε, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (06.02.2023), την Τουρκία και τη βόρεια Συρία

Στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες. Η εικόνες είναι συνταρακτικές. Τρομακτικές. 

Το είναι και οι εικόνες από το πριν και το μετά πόλεων στην Τουρκία. Πόλεων που από τη μια στιγμή στην άλλη ισοπεδώθηκαν. 

Οι δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies δείχνουν ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί. Το πριν και το μετά πόλεων, χωριών… ζωών ολόκληρων. Ισοπεδώθηκαν. Ζωές, περιουσίες, τα πάντα.

Δείτε την πόλη Nurdagi, πριν και μετά την καταστροφή. Στο… “μετά”, τα μικρά άσπρα τετραγωνάκια είναι σκηνές έκτακτης ανάγκης…  









Ίδια σχεδόν η εικόνα, πριν και μετά, και στην πόλη Islahiye. Στέγες ξεκόλλησαν, σπίτια κατέρρευσαν… 







Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σήμερα (08.02.2023) βρέθηκε στην επαρχία Καχραμανμαράς, επίκεντρο του σεισμού και υποσχέθηκε ότι τα σπίτια θα χτιστούν ξανά σε έναν χρόνο. Το πως θα χτιστούν είναι το ζήτημα… 

Η κυβέρνηση στοχεύει να κατασκευάσει κατοικίες μέσα σε ένα χρόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι στις 10 πληγείσες επαρχίες, είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο πιο καταστροφικός σεισμός εδώ και δεκαετίες προκάλεσε καταστροφές σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και δρόμους και την κατάρρευση πάνω από 6.400 κτιρίων.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου