ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Πρωτότυπη μηλόπιτα χωρίς αυγά, ζάχαρη και βούτυρο

 


Η μηλόπιτα είναι ένα γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν άπειρες διαφορετικές συνταγές! Αυτή, όμως, είναι η πιο πρωτότυπη συνταγή για μηλόπιτα και μάλιστα  χωρίς βούτυρο, αβγά και ζάχαρη. Άρα φουλ της γεύσης, χωρίς περιττές θερμίδες και ενδείκνυται και για περιόδους νηστείας.

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε 50γρ ζάχαρη καστανή ή καρύδας στα μήλα και 50γρ ζάχαρη στη ζύμη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μηλόπιτα χωρίς αυγά, βούτυρο και ζάχαρη είναι:

4 μήλα
100γρ μέλι
350γρ σταφίδες

150ml λάδι
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml χυμός πορτοκάλι
3κγ Baking Powder
2κγ κανέλα
1 βανίλια

Επί το έργον

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi μέχρι να λιώσουν τελείως.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Πηγή: mothersblog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου