ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Αύξηση 200% στις απάτες τύπου phishing – «Θύμα» και η ΑΕΚ – Έχουν αρπάξει 40 εκατ. ευρώ

 


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την εκτόξευση που παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές απάτες. Το γνωστό phishing έχει σημειώσει αύξηση 200% και γι’ αυτό αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.


Δεδομένου πως λόγω και της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αυξήθηκαν και το ηλεκτρονικό εμπόριο… άνθισε, οι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να το εκμεταλλευθούν. Και κάπως έτσι το phishing άρχισε να σαρώνει λογαριασμούς!

Δεν είναι μόνο η αύξηση κατά 200% (!) στις ηλεκτρονικές απάτες τύπου phishing. Είναι πως έχουν… εφευρεθεί 100 είδη για να πάρουν οι δράστες λεφτά με τη μέθοδο αυτή.

Οι περισσότερες από τις απάτες αυτές, το 54%, έχουν να κάνουν με κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ή κάρτες και το 40% με την υπόσχεση για «εύκολο χρήμα», παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί.

40 εκατομμύρια έχουν αρπάξει, μόνο το τελευταίο διάστημα, άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές απάτες τύπου phishing. Ακόμη και η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πέσει θύμα.


Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου