ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανακάλυψαν γιγαντιαία μαύρη τρύπα - Ζυγίζει όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι!

Ανακάλυψαν γιγαντιαία μαύρη τρύπα - Ζυγίζει όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι!

Εμβρόντητοι οι αστρονόμοι από την ανακάλυψη τεράστιας μαύρης τρύπας σε γαλαξία. Το υπερμέγεθες αντικείμενο ζυγίζει όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι.

"Η ανακάλυψη της μαύρης τρύπας έγινε στο κέντρο ενός τεράστιου ελλειπτικού γαλαξία, του NGC 1600", δήλωσε η επικεφαλής αστρονόμος του πανεπιστημίου California-Berkeley Chung-Pei Ma.

Στην ανακάλυψη, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, βοήθησαν το τηλεσκόπιο Hubble Space Telescope και το Gemini Telescope.

Οι αστρονόμοι πλέον υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα τέτοια "τέρατα" στο σύμπαν. Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα είναι αν πρόκειται για την "κορυφή του παγόβουνου. Μέχρι την ανακάλυψη, οι μεγαλύτερες μαύρες τρύπες πιστεύονταν πως βρίσκονται στο κέντρο πολύ μεγάλων γαλαξιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Chung-Pei Ma και η ομάδα του εξεπλάγησαν με την ανακάλυψη της μαύρης τρύπας που ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχαν προβλέψει για το μέγεθος ενός γαλαξία τέτοιας μάζας.

Η τεράστια μαύρη τρύπα, που ζυγίζει όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι, είναι μια από τις μεγαλύτερες, με το ρεκόρ να κατέχει μια μαύρη τρύπα που ζυγίζει όσο 21 δισεκατομμύρια ήλιοι και "ζει" στο σύμπλεγμα γαλαξιών Coma που αποτελείται από περισσότερους από 1.000 γαλαξίες.


Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου