ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ελεος: Δεν ξαναπαίζουν οι παλαίμαχοι του ΟΣΦΠ το Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός επειδή... έχαναν


Θυσία ένας θεσμός 53 χρόνων στην... ψύχωση - Η διοίκηση του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής, με ανακοίνωσή της, απαντάει στην πράξη ντροπής και ασέβειας προς τους θεσμούς από τους βετεράνους του Ολυμπιακού, που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο ιστορικό αγώνα Βραδυποριακού-Ταλαιπωριακού, που διεξάγονταν κάθε Μεγάλη Παρασκευή, εδώ και 53 χρόνια! 

 

Με πρωτοβουλία της διοίκησης των βετεράνων του Ολυμπιακού έπεσαν τίτλοι τέλος στην ετήσια παραδοσιακή γιορτή του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου που διεξαγόταν εδώ και 53 χρόνια τη Μεγάλη Παρασκευή στο γήπεδο Νικαίας-Κορυδαλλού. Ο αγώνας θεσμός Βραδυποριακού-Ταλαιπωριακού, των βετεράνων δηλαδή ΟΣΦΠ και Προοδευτικής, έριξε οριστικά αυλαία! Και στην θέση του από αύριο 18 Απριλίου, παιρνει ένας άλλος αγώνας. Αυτός μεταξύ των παλαιμάχων της Προοδευτικής(Ταλαιπωριακός) και των αντίστοιχων της Ένωσης Συνδέσμων Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πειραιώς(Παλαιμαχιακός), αφού το καθιερωμένο ραντεβού των φιλάθλων του Πειραιά στο ιστορικό γήπεδο της Προοδευτικής το πρωϊ της Μεγάλης Παρασκευής, για ένα αγώνα που είχε και πολιτιστικό χαρακτήρα δεν θα έπρεπε να αναβληθεί.

Τι μεσολάβησε όμως για να ρίξει «τίτλους τέλους», ένας αγώνας που με εξαίρεση το 1967, διεξαγόταν συνεχώς από το 1961 μέχρι και πέρσι κάθε Μεγάλη Παρασκευή, στο ιστορικό γήπεδο της Προοδευτικής;

Οι διοικητικοί υπεύθυνοι τον «ερυθρόλευκο» σύνδεσμο με δηλώσεις του προέδρου τους Γιώργου Δαρίβα σε αθλητική εφημερίδα φύλλα προσκείμενη στην ομάδα του Πειραιά, επικαλέστηκαν ως λόγο, ότι η Προοδευτική χρησιμοποίησε πέρσι νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές! Και ότι κάποιοι φίλοι των «βισσινί» έβριζαν τους «ερυθρόλευκους» παλαίμαχους!

Εάν αυτός είναι ο λόγος, τότε θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Θανάση Σούλη, που είχε αγωνιστεί και στις δύο ομάδες και ήταν από τους θεμέλιους λίθους πάνω στον οποίο στήθηκε αυτός ο θεσμός. Και ακόμη των Βασίλη Τερκεσίδη, Μάκη Γερμενή, Τάσου Σουρώνη, Γιώργου Γρυπαίου, Κωστα Μεσολογγίτη ,Γιώργο Χρυστοφίδη, Κωστα Κοπανίδη, αλλά και του Στέλιου Μπέση πού «έφυγε» πέρσι. Ασων που είχαν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες

Οι διοικούντες τον «ερυθρόλευκο» σύνδεσμο, επιθυμούσαν τα τελευταία χρόνια να μη συνεχιστεί ο θεσμός. Όμως τον ‘κράταγε' με νύχια και δόντια ο πρώην πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής Παναγιώτης Καλούδης , πού έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες .

Όμως οι ‘ερυθρόλευκοι' μετά την περσινή του ήττα με 4-3, επιθυμούσαν να βρουν αφορμή για να σταματήσει ο θεσμός!

Και τη βρήκαν αφού θεώρησαν ότι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από άσους που τους θαύμαζε όλη η Ελλάδα, θεώρησαν ότι θα έπρεπε να τον διακόψουν, επειδή οι βετεράνοι της Προοδευτικής χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας

Η ανακοίνωση των βετεράνων της Προοδευτικής και οι απορίες γιατί δεν αντέδρασαν επι 48 ετη που νικούσαν οι «ερυθρόλευκοι»

Η διοίκηση των βετεράνων της Προοδευτικής, με ανακοίνωση της, που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Χόρτσας και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Τζιαμαλής, πήρε θέση για τους «τίτλους τέλους» του θεσμού των αγώνων Βραδυποριοακός-Ταλαιπωριακός, και την αρχη ενός άλλου. Αυτού του Ταλαιποριακός-Παλαιμαχιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πριν την έναρξη ενός νέου θεσμού του ποδοσφαίρου στο ιστορικό γήπεδο της Νίκαιας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων Ταλαιπωριακου-Παλαιμαχιακου, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε στις δηλώσεις του αξιότιμου κύριου Γ.Δαριβα, προέδρου των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην εφημερίδα ''Φως των Σπορ'', σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην οριστική διακοπή έπειτα από 53 έτη του θεσμού της Μ. Παρασκεύης Βραδυποριακου -Ταλαιπωριακου

α) Τα τελευταία πέντε έτη ουδέποτε υπήρχαν υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού-εκτός από ένα μεμονωμένο περιστατικό στο γήπεδο της Νεαπολης, το οποίο καταδικάσαμε άμεσα.

β) Υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τόσο οι ηλικίες όσο και οι ενδεκάδες των τελευταίων δέκα ετών ,ώστε να φανεί εάν η Προοδευτική χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας και κάτω του συμφωνηθέντος ορίου.

γ) Αντιθέτως ,επανειλημμένως ο Ολυμπιακός αθετούσε τις αρχικές συμφωνίες να αγωνίζονται στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα αποκλειστικά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας ,όπως για παράδειγμα πέρυσι ,που στην αρχική του ενδεκάδα ξεκίνησαν οι Λουτσιανο, Σιδερης(εν ενέργεια ποδοσφαιριστής)Γεωργουδακης, Γκογκιτς ,απέναντι σε Σπετσαρια, Χατζηαθανασιου, Καλουδη, Μανδρεκα(ολοι τους άνω των 60 ετων).Μετά τα είκοσι λεπτά αγωνιστήκαν με την ομάδα μας ποδοσφαιριστές αντιστοίχων ηλικιών με του Ολυμπιακού, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με σκορ 4-3 υπέρ της ομάδας μας.

δ) Ο αξιότιμος κύριος Δαριβας στη συνέντευξη του αναφέρει πως η Προοδευτική κάθε χρόνο άλλαζε πρόεδρο. Εμείς απλά θα θέλαμε να πληροφορήσουμε πως τα τελευταία 7 έτη τη θέση του προέδρου κατείχε ο κύριος Τάκης Καλούδης. Φέτος αποχώρησε και τη θέση του ανέλαβε ο κύριος Δημήτρης Χορτσας.

Αν αυτοί είναι οι λόγοι που σταμάτησε ο θεσμός των 53 ετων, ας τους κρίνει ο φίλαθλος κόσμος και η Ιστορία. Εμείς ως επίσημη Προοδευτική με τη στάση μας σε αυτή την απόφαση δείξαμε πως σεβόμαστε την Ιστορία μας, το φίλαθλο κόσμο μας, τους αθλητές του Ολυμπιακού και τους τεράστιους ποδοσφαιριστές μας που έχουν αγωνιστεί και τιμηθεί σε αυτό το θεσμό και δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Απαιτούμε όμως και εμείς τον ίδιο σεβασμό.

Γυρίζουμε-αναγκαστικά-σελίδα. Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με απαντήσεις σε αλλά δημοσιεύματα.

Μας μένει μόνο η πικρία και το ερώτημα, γιατί τα προηγούμενα 48 έτη που η ομάδα μας έχανε, δεν υπήρχε τόση ευαισθησία ώστε να διακοπεί αυτός ο θεσμός. Σεβασμός λοιπόν από όλους σε όλα και ας κριθούμε όλοι για τις αποφάσεις μας.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο την Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου στις 10 30 στο γήπεδο Νίκαιας για τον 1ο αγώνα Ταλαιπωριακου -Παλαιμαχιακου(Μικτή Πειραιά) και τον παρακαλούμε να βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού μας ,φέρνοντας τρόφιμα αντί εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν σε δυο ιερούς ναούς (Παναγιτσα Νίκαιας και Αγ.Γεωργιο Κορυδαλλού)καθώς και σε άπορες οικογένειες.

Σας περιμένουμε όλους για ένα νέο ξεκίνημα»

Αφιερωμένος στο Παναγιώτη Μπαταγιάννη

Μάλιστα μετα από σύσκεψη μεταξυ των προεδρείων των Παλαιμάχων της Προοδευτικής και της Ένωσης Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά με αντικείμενο της συζήτησης τον επικείμενο αγώνα της Μ.Παρασκευης 18 Απριλίου στο ιστορικό γήπεδο της Νίκαιας μεταξύ των ομάδων Ταλαιπωριακου(Προοδευτική)-Παλαιμαχιακου(Μικτή Πειραιώς).

αποφασίστηκε ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του παλαιού προέδρου της , Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιαννη και όλη ευελπιστούν να αναπληρώσει επάξια τον αγώνα -θεσμό Βραδυποριακου-Ταλαιπωριακου που σταμάτησε με αποφαση του Δ.Σ των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πειραιως επειτα από 53 ετη.
Και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ιδιαίτερη έμφαση από όλους δόθηκε στο θεμα της συγκέντρωσης τροφιμων (αντι εισητηριου) τα οποια θα δοθουν σε δυο ιερούς ναους(Παναγιτσα Νικαιας και Αγ.Γεωργιος Κορυδαλλου) αλλα και σε άπορες οικογένειες.

Επίσης οριστικοποιήθηκαν οι βραβεύσεις που θα γίνουν πριν την έναρξη του αγώνα και είναι οι εξής:

Από την Προοδευτικη: Εις μνημην: .Μπαταγιαννης Παναγιώτης, Σεβαστοπουλος Νικος.

Τιμής ενεκεν: Ανδρεας Μπονοβας,Βασιλης Βουζας,Σιμος Καραγιαννίδης.

Από την Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά: Τιμης ενεκεν: Γεωργιος Κωνσταντινίδης, Παναγιωτης Καλούδης, Γεωργιος Βαζαιος, Μιχάλης Καψης, Σταυρος Μπακας.

Στη συνέχεια οριστικοποιήθηκες το πρόγραμμα διεξαγωγης των αγωνων των Ακαδημιων(με παιδια γεννημενα τα ετη 2003 ως 2006).Οι αγωνες αυτοι θα ξεκινησουν στις 09.30 π.μ

Οι προεδροι των δυο Δ.Σ κυριοι Σιδηρόπουλος και Χορτσας αλλά και τα μελη των προεδρειων,ευχαριστουν θερμα τον δημαρχο Νικαιας-Ρεντη κύριο Ιωακιμειδη καθως και τον προεδρο του Αθλητικου Οργανισμου Νικαιας -Ρεντη κυριο Νικολακη Σπυρο για ολες τις διευκολύνσεις που παρεχουν για τη διεξαγωγή του 1ου αγωνα Παλαιμαχων Ταλαιπωριακος -Παλαιμαχιακος.Επισης ευχαριστουν θερμα την ΕΠΣ Πειραια για την καλυψη του αγωνα με διαιτητες,παρατηρητή και ιατρο.

Καλουμε το φιλαθλο κοσμο την Μ.Παρασκευη στις 10 30 στο γηπεδο Νικαιας για να απολαυσει παλιες δοξες του ποδοσφαιρου και να βοηθησει με την προσφορα τροφιμων τους συνανθρωπους μας που εχουν αναγκη.

ΜΕ ΤΙΜΗ

οι Προεδροι των Δ.Σ Προοδευτικης και Ενωσης Συνδέσμων Παλαιμαχων Ποδοσφαιριστών Πειραια
Χορτσας Δημητρης -Σιδηρόπουλος Νικος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου