ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το Πέρλ Χάρμπορ τότε και τώρα - Απίστευτο βίντεο


Με αφορμή την 72η επέτειο από το βομβαρδισμό ένα συναρπαστικό βίντεο μέσω μοντάζ ενώνει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ με εικόνες από τις ίδιες τοποθεσίες σήμερα.

Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, η Ιαπωνία έστειλε πάνω από 350 μαχητικά και βομβαρδιστικά, στην ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Χαβάη, βυθίζοντας με αυτη της την κίνηση την Αμερική στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο .







Η μικρού μήκους ταινία που ειναι μόλις 4 λεπτά, ειναι μια παραγωγή τουΠολεμικού Ναυτικού στη Χαβάη και συνδυάζει τις απίστευτες ασπρόμαυρες σκηνές από την επίθεση με έγχρωμες εικόνες που δείχνουν το σημερινό τοπίο π.χ μέρη χώρων στάθμευσης, κτίρια και το λιμάνι όπου εκτυλίχθηκε η μάχη το 1941.

Επιπλέον, περιγράφουν τη στιγμή που οι βόμβες έπεσαν, και τις τρομακτικές συνέπειες. Περίπου 2.400 ναύτες, πεζοναύτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.











Το Σάββατο (07/12), περίπου 50 επιζώντες και ένα πλήθος περίπου 2.500 συγκεντρώθηκαν στο Περλ Χάρμπορ για να τιμήσουν όσους έχασαν τη ζωή τους στο νησί Oahu και εκείνων που πολέμησαν. Από τις δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες που επέζησαν, περίπου 2.000 έως 2.500 ειναι ακόμη εν ζωή.







Πηγή - Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου