ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κηφισιά και Κολωνάκι: Οι μπουτίκ έγιναν σουβλατζίδικα

Κηφισιά και Κολωνάκι: Οι μπουτίκ έγιναν σουβλατζίδικα
Το Κολωνάκι και η Κηφισιά, όταν κάποτε μεσουρανούσαν στο lifestyle, ήταν η Μέκκα των μοδάτων και πλούσιων κυριών.

Σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των καταστημάτων είναι κλειστά και παρατημένα, με αφίσες στις βιτρίνες και ξεχαρβαλωμένες πινακίδες.

«Άλλαξε όλη η οικονομία – από μια οικονομία που βασιζόταν στις εισαγωγές, έπρεπε να φορούν όλοι μάρκες που είχαν την έδρα τους στο Κολωνάκι. Πλέον όμως είναι απαγορευτικές οι τιμές», είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης σε ρεπορτάζ του «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Είναι κρανίου τόπος το Κολωνάκι. Ξενοικιάστηκαν κι άλλα μαγαζιά τον Αύγουστο. Παρατημένα είναι τα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες φαίνεται πως έφυγαν άρον άρον», είπε ο Νίκος Αποστολόπουλος, σχεδιαστής.

Στη θέση των καταστημάτων ανοίγουν φούρνοι, fast food και σουβλατζίδικα!
«Δουλεύουν τα καφέ, οι φούρνοι. Ο κόσμος για να επιζήσει διαλέγει άλλη οδό. Δεν νοείται το καλύτερο κατάστημα στο Κολωνάκι να είναι νοικιασμένο από φούρνο!», είπε ο Γιάννης Τόγκος, επιχειρηματίας/σχεδιαστής.

Οι τιμές των ακινήτων όμως έχουν πέσει τρομερά: «Αν κάποτε έβρισκες κατάστημα με 4.500 ευρώ, σήμερα μπορείς να βρεις ακόμη και με 800!», λέει ο Ν. Αποστολόπουλος.

Στην Κηφισιά η κατάσταση είναι παρόμοια: «Η Κηφισιά είχε τρομερή άνοδο τα προηγούμενα χρόνια», λέει επιχειρηματίας.

«Οι εποχές είναι δύσκολες. Φεύγουν μεγάλοι οίκοι και ανοίγουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», λέει καταστηματάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου