ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Η Φίνος Φιλμς τιμά την Τασσώ Καββαδία 13 χρόνια μετά τον θάνατο της

 


Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια το θέατρο και ο κινηματογράφος έχασαν την Τασσώ Καββαδία, την πιο γνωστή «κακιά» της μεγάλης οθόνης. Την ζωή της και το έργο της τίμησε η Φίνος Φιλμς με βίντεο που ανέβασε στα social media.

Με μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη και σεβασμό για την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια η Φίνος Φιλμς, “θυμήθηκε” την Τασσώ Καββαδία μέσα από τις ταινίες: «Όλγα Αγάπη μου», «Ιστορία μιας Ζωής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Στεφανία», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», «Πολύ Αργά για Δάκρυα» και «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα».

«Με φυσική ευγένεια και ξεχωριστή φυσιογνωμία, η Τασσώ Καββαδία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ, με το οποίο θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη.

Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική της παιδεία και το καθηλωτικό της βλέμμα αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα», γράφει για εκείνη η Φίνος Φιλμς.

Ποια ήταν η Τασσώ Καββαδία

Η Αναστασία (Τασσώ) Καββαδία γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα και έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στην ζωγραφική και την διακόσμηση. Δάσκαλος της ήταν επίσης και ο Γιάννης Τσαρούχης στην σκηνογραφία και την ενδυματολογία.

Την υποκριτική γνώρισε μέσα από τον Κάρολο Κουν στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Η Τασσώ Καββαδία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως η «κακιά» του ελληνικού σινεμά. Από την άλλη, στο θέατρο οι ρόλοι που έπαιξε κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο.

Μόνη εξαίρεση για την ίδια ήταν η αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία, γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ, είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο» είχε δηλώσει η αξέχαστη ηθοποιός.

Η Τασσώ Καββαδία πέθανε σε ηλικία 88 ετών στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου το 2010.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου