ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ο κανονισμός που θα αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο: Κίτρινη κάρτα με δεκάλεπτη αποβολή για διαμαρτυρία σε διαιτητή

 


Μία τεράστια αλλαγή ενδέχεται να δει το ποδόσφαιρο, καθώς οι αρμόδιοι για τους κανονισμούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν ένα νέο μέτρο που θα αφορά την τιμωρία ενός παίκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Times», στο ποδόσφαιρο ενδέχεται να εισαχθούν νέοι κανονισμοί που θα αλλάξουν ριζικά το παιχνίδι. Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι αρμόδιοι για τους κανονισμούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν ένα νέο μέτρο που θα αφορά την τιμωρία ενός παίκτη.

Συγκεκριμένα, την χρησιμοποίηση κίτρινης κάρτας η οποία θα «τιμωρεί» τις αντιδράσεις των παικτών προς τον διαιτητή και θα τους αναγκάζει σε δεκάλεπτη αποβολή απ’ τον αγωνιστικό χώρο! Κι αυτό έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης επιθυμίας να αντιμετωπιστούν οι κακές συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο, με μόνο τη φετινή Premier League να βλέπει ήδη 88 κίτρινες κάρτες για διαφωνίες προς το πρόσωπο του διαιτητή

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) - που καθορίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου - θα συνεδριάσει στο Λονδίνο σε δύο εβδομάδες και η διευθέτηση της «κακής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων» θα αποτελέσει βασικό επίκεντρο.

Το δημοσίευμα των «Times» ισχυρίζεται ότι η IFAB σκέφτεται να αντιγράψει το σενάριο που χρησιμοποιείται στο ράγκμπι όπου μόνο ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να πλησιάσει έναν διαιτητή για να συζητήσει αποφάσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει τον συνωστισμό των διαιτητών που έχει γίνει κοινός. Αυτό έρχεται μετά την εισαγωγή νέων κανόνων στην Premier League και στην EFL αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με τους οποίους οι παίκτες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν εάν δύο ή περισσότεροι παίκτες περιβάλλουν τους διαιτητές.

«Οι παίκτες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο πολύ για το να πάρουν κίτρινη κάρτα επειδή είπαν κάτι ακατάλληλο σε έναν διαιτητή, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν ξέρουν ότι σημαίνει ότι θα αποβληθούν για δέκα λεπτά και θα είναι εκτός γηπέδου. Οι παίκτες που πλησιάζουν (διαιτητές) με επιθετικό τρόπο απλά δεν θα μπορούν να γίνουν πια ανεκτοί. Έχουμε δει ακόμη και σε πολλές περιπτώσεις όπου παίκτες σκόπιμα πάνε πίσω από έναν διαιτητή με άλλους να έρχονται μπροστά του, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούκας Μπρουντ, Διευθύνων Σύμβουλος της IFAB στους «Times».

Πηγή:www.sportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου