ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

MLS Πληροφορική: Στο σφυρί τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη

 


Στο κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η εταιρεία, τρία χρόνια μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της - Τι αφορά ο πλειστηριασμός

Κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας ενώ δημιούργησε το πρώτο ελληνικό Android Smartphone που ενσωμάτωνε τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης. Ο λόγος για την MLS Πληροφορική, που τρία χρόνια μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της, στον απόηχο της αθέτησης της καταβολής κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων, βρίσκεται ένα βήμα πριν τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Το ηλεκτρονικό σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 22 Νοεμβρίου και αφορά οικόπεδο με αριθμό ιδιωτικής αρίθμησης Α4 στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, εμβαδού 1.410,44 τ.μ.

Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτήριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την Procredit Bank (Bulgaria) EAD.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί «μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησής μας, με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ της εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης, πλέον περαιτέρω τόκων και όλων των εξόδων εκτελέσεως και επισπευδόμενου πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού», όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της έκθεσης της κατάσχεσης.

Από τη χρυσή εποχή στη μόνιμη περιδίνηση  

Η MLS Πληροφορική ΑΕ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1989 με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον χώρο των multimedia εφαρμογών και την εμπορική αξιοποίησή της. Η εταιρεία κατέκτησε το 1999 το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας (European Information Technology Grand Prize) ενώ δυο χρόνια μετά εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το έτος 2012 αποτέλεσε σταθμό για το μέλλον της εταιρείας, με την κυκλοφορία του πρώτου της κινητού τηλεφώνου MLS IQTalk, του πρώτου ελληνικού Android Smartphone που ενσωμάτωνε τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης.

Σταδιακά, ωστόσο, η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και η κρίση που αντιμετώπιζε δεν είχε τέλος, με τον τζίρο της να συρρικνώνεται συνεχώς και τις ζημιές να αυξάνονται. Τα προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2017 όταν οι πωλήσεις των προϊόντων είχαν καταστεί ζημιογόνες, ενώ η πορεία της πλατφόρμας MAIC δεν ήταν η αναμενόμενη.

Παρά τις φημολογούμενες συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές αυτές δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα η εταιρεία να βρίσκεται σε μόνιμη περιδίνηση, που οδήγησε στον επικείμενο πλειστηριασμό.

Πηγή:www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου