ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: Λαϊκή κατακραυγή για τον γιο του Νετανιάχου – Παραμένει στο Μαϊάμι και δεν κλήθηκε ως έφεδρος στον πόλεμο

 


Τα εξ αμάξης ακούει από πολίτες του Ισραήλ ο γιος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς ο Γιαΐρ Νετανιάχου παραμένει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και δεν λέει να γυρίσει στην πατρίδα του και να υπηρετήσει τη χώρα του ως έφεδρος στον πόλεμο με την Χαμάς.

Την ίδια ώρα που 360.000 έφεδροι – αρκετοί εκ των οποίων μένουν στο εξωτερικό – έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παραμένει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και δεν… ακούει τα τύμπανα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Γιαΐρ Νετανιάχου είχε φύγει από το Ισραήλ και πήγε στο Μαϊάμι της Φλόριντα τον περασμένο Απρίλιο, λίγο μετά από μια κόντρα που είχε με τον πατέρα του, εξαιτίας εθνικιστικών και εμπρηστικών αναρτήσεων που έκανε στα social media και είχαν βάλει σε πολιτικούς μπελάδες τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά είχαν βάλει στο στόχαστρο και την οικογένειά του.

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Χαμάς, 360.000 έφεδροι κλήθηκαν στα όπλα στο Ισραήλ, ενώ πολλοί πήγαν και ως εθελοντές στη μάχη.


Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, όμως, ούτε κλήθηκε, ούτε έδειξε καμία διάθεση όχι να πολεμήσει, αλλά τουλάχιστον να γυρίσει στην πατρίδα του.

Αυτό έχει εξοργίσει πολλούς Ισραηλινούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο, αλλά και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τους σέρνουν τα μύρια όσα, μέσα από τα social media.

 «Πως μπορείς να κοιμάσαι τη νύχτα;»

Ένας χρήστης του Twitter έσταξε χολή για τον γιο του πρωθυπουργού του Ισραήλ και ανέφερε σε ανάρτησή του: «Πως νιώθεις; Πως μπορείς να κοιμάσαι όλη τη νύχτα όταν χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν;».

 «Απολαμβάνει τη ζωή του στο Μαϊάμι Μπιτς ενώ εγώ βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή», είπε στους Times ένας εθελοντής στρατιώτης.

«Εμείς αφήνουμε τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τους δικούς μας και τη χώρα μας από τη Χαμάς και δεν το κάνουν εκείνοι που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση. Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Γιαϊρ δεν είναι εδώ. Αυτό δεν βοηθά καθόλου στο να έχουμε εμπιστοσύνη προς την ηγεσία της χώρας», ανέφερε ο Ισραηλινός.


«Που είναι ο γιος του πρωθυπουργού;»

«Επέστρεψα αεροπορικώς από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται η δουλειά μου, η ζωή μου, η οικογένειά μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να έμενα εκεί και να εγκατέλειπα τη χώρα, τον λαό μου, αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν βρίσκεται στο Ισραήλ;», αναρωτήθηκε ένας άλλος στρατιώτης.

Η Daily Mail υπενθύμισε ότι κατά την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ο Γιαΐρ Νετανιάχου είχε… βύσμα και είχε υπηρετήσει κυρίως ως εκπρόσωπος τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ.

 Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για την πλειονότητα των Ισραηλινών (ανδρών και γυναικών) όταν γίνονται 18 ετών. Στη συνέχεια μπορεί να κληθούν σε μονάδες εφέδρων έως την ηλικία των 40, ή και μεγαλύτεροι, στην περίπτωση εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου