ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου – Ισχυρά μελτέμια από Τρίτη, η πρόβλεψη Λαγουβάρδου στο newsit.gr

 


Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο (05.08.2023) στη δυτική και βόρεια Ελλάδα σημειώνει, μιλώντας στο newsit.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Σήμερα, Παρασκευή (04.08.23) θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αλλά όχι ακραίες. Δηλαδή αρκετή ζέστη με 38-39 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα) και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Στην Αττική, ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 37 βαθμούς κελσίου», προβλέπει για το σκηνικό του καιρού ο Κώστας Λαγουβάρδος, τονίζοντας ότι αύριο καταφτάνουν βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, «θα υπάρξει έντονη δυσφορία λόγω του συνδυασμού τριών παραγόντων. «Παρασκευή και Σάββατο (5.08.2023) θα έχουμε ασθενείς ανέμους στα πελάγη και αρκετή δυσφορία επειδή θα έχουμε αρκετή υγρασία, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ασθενείς ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Λαγουβάρδος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι η αλλαγή του σκηνικού θα γίνει από το μεσημέρι του Σαββάτου σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. «Το Σάββατο θα συνεχίσει να έχει ζέστη και υγρασία σε αρκετές περιοχές ωστόσο θα έχουμε μία μεταβολή καθώς σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Αυτή η μεταβολή θα περάσει από τα Βαλκάνια και θα επηρεάσει τη χώρα μας.


Ουσιαστικά το μεσημέρι το Σαββάτου θα ξεκινήσει να βρέχει από την βορειοδυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Κέρκυρα και γενικά στο βόρειο Ιόνιο. Στην συνέχεια, θα επηρεάσει και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηπείρου αλλά και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα μέχρι το βράδυ θα βρέξει ακόμα και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, ίσως και σε κάποια τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Δεν είναι κάτι ακραίο το φαινόμενο αλλά θέλει την προσοχή του γιατί τοπικά θα έχουμε κάποιες ισχυρές καταιγίδες».

Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία

Όσον αφορά στον υδράργυρο, ο κ. Λαγουβάρδος μας εξηγεί ότι «η θερμοκρασία θα πέσει μόνο σε αυτές τις περιοχές που θα βρέξει π.χ. στην Κέρκυρα. Ενώ στα ανατολικά όπως Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Αττική θα έχει ακόμα ζεστή μπορεί να φτάσει και 37, 38 βαθμούς κελσίου».

Από την Κυριακή και μετά ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr «δεν φαίνεται ότι θα έχουμε κάποια φαινόμενα. Η διαταραχή αυτή Δηλαδή θα περάσει γρήγορα από τα βόρεια Βαλκάνια, οπότε το νότιο τμήμα αυτής της διαταραχής επηρεάζει τη Δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή πέφτει λίγο η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα. Στις περιοχές κεντρικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Αττικής θα είναι στα επίπεδα του 35, 36 °C. Την Δευτέρα περίπου στα ίδια επίπεδα».

«Έρχονται» μελτέμια στο Αιγαίο – «Καμπανάκι» για πυρκαγιές

Από την Τρίτη πάντως έρχονται ισχυροί άνεμοι. «Υπάρχει μία σημαντική αλλαγή από την Τρίτη και μετά έως και την Πέμπτη θα ενισχυθεί πάρα πολύ το μελτέμι στο Αιγαίο. Πλέον ναι μεν θα δροσίσει, αλλά θα έχει πολύ ισχυρούς ανέμους και θα πρέπει να το δούμε τις επόμενες ημέρες γιατί μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο πάλι για πυρκαγιές θα είναι πολύ ενισχυμένο μελτέμι. Στα ανατολικά που θα επηρεάζονται από το μελτέμι θα πέσει η θερμοκρασία στους 33-34°C».

Σε ένα άλλο στοιχείο που σημειώνει ο κ.Λαγουβάρδος είναι ότι «Τρίτη και Τετάρτη που θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία στα ανατολικά, θα έχει ζέστη 36, 37°C στην δυτική Ελλάδα, ζεσταίνει αρκετά στη δυτική Ελλάδα. Γενικά, όταν έχουμε ισχυρό μελτέμι στην ανατολική χώρα έχουμε ήπιες θερμοκρασίες και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιά».

Μάλιστα, ο κ.Λαγουβάρδος επισημαίνει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «σε σχέση με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που βιώσαμε, δηλαδή τα 40αρια, οι 36 βαθμοί κελσίου είναι ”καλά” αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι τρεις βαθμοί πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου