ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Οβελίας από «χρυσάφι» – Στα 13 ευρώ το κιλό με αυξητικές τάσεις

 


Αυξημένες έως και 20% σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των αμνοεριφίων, ενώ οι κρεοπώλες καλούν τους καταναλωτές να σπεύσουν για την αγορά τους όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων.

 Το Πάσχα των καθολικών πριν από δύο εβδομάδες είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν πολλές εξαγωγές ντόπιων αμνοεριφίων σε ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ποσότητες των ελληνικών κρεάτων προς διάθεση για το ορθόδοξο Πάσχα να είναι περιορισμένος σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα έχουν φτάσει σε γειτονικά κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης έως και τα 13 ευρώ.

“Φέτος οι πελάτες μας δεν αγοράζουν κάποιος κομμάτι από ένα αρνί ή κατσίκι, αλλά τα παίρνουν ολόκληρα. Αυτό γίνεται γιατί επιτρέπεται στο πασχαλινό τραπέζι να βρεθούν στο πασχαλινό τραπέζι δύο με τρεις“ λέει στο newsit.gr, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Χρήστος Δεληχρήστος και συνεχίζοντας προσθέτει: Το 70% των πελατών μας, μας ζητάει ολόκληρα τα ζώα. Ο κόσμος θα βγει έξω. Θα έχει καλό καιρό και θα απολαύσει το Πάσχα έτσι όπως πρέπει για τα ελληνικά δεδομένα”.

 



Όσον αφορά τώρα στις τιμές των αμνοεριφίων, αυτές φτάνουν στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης τα αρνιά τα 12,5 ευρώ και τα κατσίκια τα 13 ευρώ το κιλό. Ο λόγος που φέτος είναι αρκετά ακριβότερα είναι ότι έπεσε πριν το Πάσχα των Καθολικών με αποτέλεσμα να φύγουν στις εξαγωγές πολλά αμνοερίφια και να υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εξαιτίας αυτού το γεγονότος οι τιμές μέσα σε δύο εβδομάδες ανέβηκαν στα ουράνια” αναφέρει ο Χρήστος Δεληχρήστος.



Αγγελος Λαμπίδης

Πηγή:www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου