Παραμονή πρωτοχρονιάς χωρίς βασιλόπιτα δεν
γίνεται!. Είναι η εποχή που η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της και όλοι
περιμένουμε πώς και πώς για ένα λαχταριστό κομμάτι.
Ιδανικά όλοι θέλουμε το κομμάτι που μας αναλογεί
από τη βασιλόπιτα να έχει και το τυχερό φλουρί, αλλά ούτως ή άλλως, η
βασιλόπιτα είναι το γλυκό της ημέρας. Εάν μάλιστα θέλεις να τη φτιάξεις με τα
χεράκια σου, τότε παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία! Το dogma
σήμερα, ωστόσο, σας προτείνει μια διαφορετική βασιλόπιτα, αλμυρή με πλούσια
γεύση και έντονα αρώματα!
Η αλμυρή βασιλόπιτα είναι μια
παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και μπόλικα
μυρωδικά!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την αλμυρή
βασιλόπιτα είναι:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό
κρεμμύδι κομμένο
σε λεπτές φέτες
1/2 πράσινη
πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γραμ.
χοιρινό κιμά
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
3 δαμάσκηνα
αποξηραμένα ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες
κανέλα
1 πρέζα
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 γρ.
φέτα σε
χοντρά κομμάτια
100 γρ.
πικάντικο τυρί τριμμένο
Επί το έργον:
Για την αλμυρή βασιλόπιτα, ζεσταίνουμε
πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα
κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να
αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το δαμάσκηνο και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή.
Ανοίγουμε τη συσκευασία “Τόσο Απλά” και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά και καλύπτουμε με το πάνω φύλλο την πίτα.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το φλουρί.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά την αλμυρή βασιλόπιτα.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου