ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Έξι άγνωστες υπόγειες πόλεις

Έξι άγνωστες υπόγειες πόλεις | Newsit.gr

Έχετε ιδέα τι συμβαίνει στη γη λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνειά του εδάφους; Mέχρι και σήμερα, υπάρχουν πόλεις κάτω από τα πόδια μας…
Στο Παρίσι υπάρχουν κατακόμβες που κανείς δεν θέλει να εξερευνήσει λόγω της φρικιαστικής ιστορίας τους. Πρόκειται για έναν λαβύρινθο από οστά νεκρών του Παρισιού. Στα τέλη του 18ου αιώνα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλημμύρισαν την πυκνοκατοικημένη πόλη και άρχισαν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τον υπερπληθυσμό των νεκροταφείων. Το αποτέλεσμα ήταν οι φτωχοί να θάβονται εκεί.
Κάτω από τα καζίνο, τις λιμουζίνες και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας, υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Κάτω από την πόλη υπάρχει ένας λαβύρινθος που φτάνει σε μήκος τα 320 χιλιόμετρα, έξι μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Εκεί ζουν άστεγοι, παιδιά, μητέρες που παλεύουν να ξεφύγουν από τον εθισμό τους στα ναρκωτικά ακόμα και βετεράνοι που πάσχουν από μετατραυματικό στρες. Σήμερα, ο οργανισμός Shine a Light προσφέρει υπηρεσίες όπως στέγαση και συμβουλευτική στους ανθρώπους που ζουν στους υπονόμους της πόλης.
Ένα υπόγειο γκέτο των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, των άστεγων και των τοξικομανών, ζουν σε άθλιες συνθήκες στο δίκτυο των υπονόμων του Βουκουρέστι. Σχεδόν όλοι τους είναι φορείς του ιού HIV, ενώ πολλοί πάσχουν από  φυματίωση. «Εγκέφαλος» είναι ένας άνθρωπος που λέγεται Μπρους Λι, ο οποίος είναι αυτός που προμηθεύει στους τοξικομανείς ναρκωτικά κάθε λογής. Μετά το 1990, και την πτώση του Τσαουσέσκου, άρχισαν να ζουν πολλά παιδιά σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Επόμενος υπόγειος… σταθμός η πόλη Coober Pedy. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να φτάσουν έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι ντόπιοι σκαρφίστηκαν μία ιδέα για να δροσίζονται. 846 χιλιόμετρα από την Αδελάιδα της Αυστραλίας, υπάρχει μια υπόγεια πόλη που φιλοξενούνται 2.000 άνθρωποι από 40 χώρες. Coober Pedy σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Μια μεγάλη μερίδα των μόνιμων κατοίκων είναι Έλληνες! Κινηματογραφικές ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί…
Δείτε στο βίντεο 6 παράξενες υπόγειες πολιτείες σε όλον τον κόσμο:
Πηγή βίντεο: Thoughty2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου