ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Easyjet: Επισκευάζουν μικροβλάβες των αεροπλάνων με μονωτική ταινία;

Easyjet: Επισκευάζουν μικροβλάβες των αεροπλάνων με μονωτική ταινία;

Τη φωτογραφία ενός μηχανικού αεροσκαφών ο οποίος τοποθετεί ταινία αλουμινίου στον κινητήρα ενός αεροπλάνου της Easyjet, λίγα μόλις λεπτά πριν απογειωθεί για πτήση, δημοσίευσε έντρομος ένας επιβάτης στο Twitter.
 
Ο ίδιος αναφέρει στο tweet του: «Πάντα φοβόμουν ότι η Easyjet κολλάει τα αεροπλάνα της με κολλητική ταινία». H απάντηση στo tweet του νεαρού επιβάτη ήρθε μόλις μία ώρα μετά, από την ίδια την εταιρεία, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η κολλητική ταινία τοποθετήθηκε για λόγους αισθητικούς, ότι δεν πρόκειται για κάποια τεχνική λύση σε πρόβλημα και πως σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης. Στις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ο επιβάτης απάντησε: «Πάλι καλά, γιατί απογειωθήκαμε και ξέχασα να πάρω μαζί το αλεξίπτωτό μου».
Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ωστόσο, η ασημένια ταινία που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία γρήγορα αναγνωρίστηκε ότι ήταν ταινία αλουμινίου (ή αλλιώς ταινία ταχύτητας).

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ταινία, που χρησιμοποιείται για μικρές επιδιορθώσεις σε αεροπλάνα και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η  ταινία αυτή απομονώνει τη μηχανή του αεροπλάνου από τον αέρα που, αν έμπαινε μέσα, θα προκαλούσε δονήσεις που θα έθεταν το αεροπλάνο εκτός ισορροπίας.

Σύμφωνα με γνώστες του είδους, η ταινία ταχύτητας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο βλάβης, μέχρι το αεροπλάνο να επιδιορθωθεί στην επόμενη στάση ή στον επόμενο προγραμματισμένο έλεγχο για σέρβις.

πηγη:www.e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου