ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από τους σεισμογράφους σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκπροσωπώντας τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε στις 04:09 πμ ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 πμ ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τα ρήγματα στη συγκεκριμένη περιοχή δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι ο σημερινός σεισμός κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα και ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που μπορεί να γίνει είναι έως και 4,7 Ρίχτερ.


Επιφυλακτικός ο Τσελέντης: Ίσως είναι νωρίς να πούμε πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός

Διχογνωμία στους σεισμολόγους για το αν το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Χαλκίδα τα ξημερώματα ήταν και ο κύριος σεισμός.

Αν και στη συνέχεια της αρχικής ισχυρής δόνησης υπήρξαν και άλλες, μικρότερες δονήσεις, οι σεισμολόγοι δεν έχουν σημάνει τη λήξη του συναγερμού.

Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στο MEGA είπε ότι κρατάει μια επιφύλαξη για το εάν είναι ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, η ομάδα ΒΑΝ έχει κάνει υπολογισμό πως η ευρύτερη περιοχή μπορεί να δώσει έναν ισχυρό σεισμό. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Τσελέντης είπε ότι ακόμη είναι ίσως νωρίς να πούμε πως ο σεισμός τα ξημερώματα ήταν ο κύριος. Θα πρέπει, είπε χαρακτηριστικά, να περιμένουμε ακόμη ένα με δύο 24ωρα, ώστε να είμαστε βέβαιοι.

Πηγη:www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου