ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μια απαγορευμένη βραδιά στον κρυμμένο παράδεισο της Ταϊλάνδης

Μια απαγορευμένη βραδιά στον κρυμμένο παράδεισο της Ταϊλάνδης

Τα νησιά Phi Phi Don και Phi Phi Leh, αποτελούν παραδεισένιους προορισμούς, με αμμώδεις ακτές, ζεστά νερά και βραχώδη τοπία, όμως δυστυχώς, ο μεγάλος αριθμός τουριστών που τα επισκέπτεται την περίοδο αιχμής, δεν επιτρέπει την απόλαυση τους με ηρεμία κα ησυχία.
Χιλιάδες επισκέπτες περιφέρονται καθημερινά στους δρόμους τους, γεμίζουν τα εστιατόρια και τα μαγαζάκια με σουβενίρ, κυρίως από τον Νοέμβριο, μέχρι τον Μάρτιο. Ένας δημοσιογράφος του BBC όμως, που επισκέφθηκε το Phi Phi Don, το μεγαλύτερο από τα δύο νησιά και απογοητεύτηκε από την πολυκοσμία, κατάφερε να περάσει μια νύχτα στο ακατοίκητο Phi Phi Leh, που είναι κυρίως γνωστό από την ταινία «Η Παραλία», με τον Leonardo Di Caprio και φυσικά, η εμπειρία αυτή τον αποζημίωσε. Ήδη, από το 2000 που η ταινία κυκλοφόρησε, ο εν λόγω προορισμός έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς για ημερήσιες εκδρομές, με παραδοσιακά καραβάκια από τις γύρω ακτές να το προσελκύουν, γεμάτα με τουρίστες, που θέλουν να εξερευνήσουν την άγρια έκταση του.
 
Μιας όμως και συρρέουν μεγάλα πλήθη, κλασσικά ο κόσμος στριμώχνεται στην μόλις 200 μέτρων παραλία του και οι δύτες τρακάρουν υποβρυχίως, ενώ προσπαθούν να κολυμπήσουν γύρω από τα αγκυροβολημένα σκάφη. Από το 2012, απαγορεύτηκε η διανυκτέρευση στη Maya Bay, την γνωστή του παραλία, όπου πλέον προστατεύεται ως εθνικό πάρκο από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, όμως υπάρχει ένα ταξιδιωτικό γραφείο, που επιτρέπει τις νυχτερινές εκδρομές, ώστε ο κόσμος να δει το νησί μετά το ηλιοβασίλεμα. Μάλιστα, η ομάδα με την οποία πήγε ο Βρετανός δημοσιογράφος ήταν σχετικά μικρή, καθώς αποτελούταν από 30 άτομα από όλον τον κόσμο. Πατώντας στις ακτές της Maya Bay, οι επισκέπτες έμειναν άναυδοι από τη θέα της χλωμής άμμου και των φοινικόδεντρων, σε συνδυασμό με το βραχώδες τοπίο. 
Η παραλία έμοιαζε τόσο όμορφη όσο και στην ταινία. Όταν έφυγαν και οι τελευταίες βάρκες, οι νυχτερινοί εξερευνητές ένιωσαν πως ήταν οι πρώτοι που πατούσαν το πόδι τους στο νησί. Το μόνο που ακουγόταν ήταν τα κύματα, όσο οι εκδρομείς διέσχιζαν τα αμμώδη μονοπάτια του νησιού, στο πυκνό σκοτάδι με την εξίσου πυκνή βλάστηση τριγύρω τους. Μοναδικοί κάτοικοι του νησιού, ήταν τα καβούρια που ανέβαιναν στα δέντρα με τις δυνατές δαγκάνες τους. Όσο μεγάλα και αν είναι αυτά τα θαλάσσια ζώα, είναι άκακα και είναι οι μεγαλύτεροι κάτοικοι στο Phi Phi Leh, που παρά τη βλάστηση του δεν φιλοξενεί πολύ άγρια ζωήΜιας και οι επισκέπτες δεν μπορούν να κοιμηθούν στην ακτή, μόλις η ξενάγηση τελείωσε, επέστρεψαν στις βάρκες για να περάσουν το υπόλοιπο της νύχτας, όμως το μεταμεσονύκτιο κολύμπι τους καλούσε. Τα μαύρα νερά της θάλασσας, ήταν γεμάτα φωσφορούχο πλαγκτόν, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα.

Βέβαια ο ύπνος στο σκάφος δεν ήταν και ότι καλύτερο, όμως η ανατολή του ηλίου το επόμενο πρωί, ξύπνησε όμορφα τους ταξιδιώτες. Μετά από μια τελευταία βουτιά στην κοντινή Pileh Bay και πριν τα τουριστικά καραβάκια αρχίσουν να έρχονται πάλι, η ομάδα επέστρεψε στο φασαριόζικο Phi Phi Don, έχοντας αποκτήσει μια εμπειρία ζωής.


ΠΗΓΗ:www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου