ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αυτή η γυναίκα είναι αποφασισμένη να πεθάνει στον Κόκκινο Πλανήτη - Γιατί;



Η Dina γεννήθηκε στο Ιρακ, ζει στις ΗΠΑ και ίσως, εαν όλα πάνε κατ' ευχήν, ζήσει τον επίλογο της στον Άρη. Η Dina σήμερα είναι 29. Θα είναι σχεδόν 40 όταν η αποστολή Mars One φτάσει στον προορισμό της και οι άποικοι ασχοληθούν με τη νέα τους ζωή.

Όταν κατσκευάσουν το νέο της σπίτι των 500 τ.μ., εκεί όπου θα κοιμούνται, θα γυμνάζονται, θα μαγειρεύουν και θα επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω του Ιντερνετ -όταν οι ιστοσελίδες των κοινωνικών δικτύων και το Skype θα μπορούν να “πιάσουν Γη”, ακόμη και 45 λεπτά μετά την εντολή.


Η Dina είναι μία μόνο από τους 663 υποψήφιους που δεν προβληματίζεται για τίποτα από τα παραπάνω. Έχοντας περάσει με επιτυχία τα πρώτα στάδια επιλογής ανάμεσα σε 200.000 άτομα από 140 χώρες που προθυμοποιήθηκαν να επανδρώσουν την πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Αρη, η 29χρονη ελπίζει να ολοκληρώσει το οκταετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και να είναι μία από την τετράδα που θα καλλιεργεί τις δικές της τροφές, θα καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες μέσω φωτοβολταϊκών, θα διεξάγει πειράματα και θα ανακυκλώνει όλα όσα πρέπει να ανακυκλώνονται σε πλανήτες που οι σκουπιδότοποι είναι πολυτέλεια. Τα σκουπίδια, το νερό, τις αναμνήσεις της από τη ζωή επάνω στη Γη που θα αφήσει για πάντα πίσω της. Βλέπεις η μη κυβερνητική οργάνωση Mars One δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για ένα διαπλανητικό ταξίδι μετ’ επιστροφής.

Εαν και εφόσον το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί με συνέπεια, οι άποικοι του θα φτάσουν στον προορισμό τους οκτώ μήνες αργότερα μετά την απογείωση τους. Δύο χρόνια μετά την προσεδάφιση τους μια δεύτερη τετραμελής ομάδα εθελοντών θα προστεθεί στο ανθρώπινο δυναμικό που υπέγραψε ένα συμβόλαιο θανάτου με ανθρωπιστικό (;) χαρακτήρα επιβεβαιώνοντας όσα υποστήριξε ο Μπαζ Ολντριν στο βιβλίο του «Αποστολή στον Αρη». “Οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν ως στόχο τη μόνιμη εγκατάσταση στον Αρη” είπε ο αστροναύτης και στο πλευρό του έχει συμμάχους αφού και ο Στίβεν Χόκινγκ αλλά και ο διοικητής της NASA, Tσάρλς Μπόλντεν συμφωνούν πως η αποίκιση άλλων πλανητών, και δη ιδανικών στις συνθήκες τους σαν τον Άρη, είναι απαραίτητη για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Στη νέα της ζωή η Dina θα βρίσκεται σχετικά κοντά με το Γαλάζιο Πλανήτη μας. Θα τον βλέπει από μακριά και θα γνωρίσει από κοντά πως είναι να είσαι άποικος στον Κόκκινο Πλανήτη που διαθέτει υπόγεια αποθέματα νερού, διεθέτει ατμόσφαιρα, έχει μέρες με διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από τις γήινες αφού κάθε γήινο 24ωρο αντιστοιχεί σε 24 ώρες, 39 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα εκεί επάνω και η βαρύτητά του είναι μόλις 38% μικρότερη από της Γης. Επίιπλέον, η νέα ζωή της Dina μπορεί να λήξει σε πείπου δύο μήνες μετά την έναρξη της -τουλάχιστον σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημονικής ομάδας του MIT που υποστηρίζει ότι οι συμμετέχοντες στο Mars One θα αρχίσουν να πεθαίνουν σε περίπου δύο μήνες εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης των επιπέδων οξυγόνου και της πτώσης της ατμοσφαιρικής πίεσης στο εσωτερικό των οικίσκων. Οι επαγγελματίες της επιστήμης και των επιχειρήσεων που επενδύουν 6 δισ. δολλάρια στην αποστολή των 4 ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα έχουν λυθεί μέχρι τότε ωστόσο η Γενική Αρχή Ισλαμικών Υποθέσεων των ΗΑΕ έχει απαγορεύσει στους μουσουλμάνους να δηλώσουν συμμετοχή στην αποστολή. “Το επιχείρημα ισοδυναμεί με αυτοκτονία” είπαν.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian, η Stateless Media μιλάει με τη Dina από τις ΗΠΑ, τον Ryan από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Jeremias από τη Μοζαμβίκη. “Γιατί θες να πεθάνεις στον Άρη;” είναι ένα από τα πλέον λογικά ερωτήματα που τους θέτουν. “Ο πόθος μου να ξεφύγω από αυτόν τον καταραμένο πλανήτη” είναι μία από τις απαντήσεις που δίνουν. Η αποχή από το σεξ, δεν μοιάζει να απασχολεί τον Ryan που σπουδάζει Φυσική. Έτσι και αλλιώς δεν έχει κάνει ποτέ, δεν έχει καμία επιθυμία να το ζήσει και αναρωτιέται εαν ο πατέρας του που εγκατέλειψε την οικογένεια του όταν εκείνος ήταν βρέφος νοιάστηκε ποτέ για τον ίδιο. Στο βίντεο που ισορροπεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο ο Ryan μας λέει ότι γνωρίζει 90 ψηφία από τον υπερβατικό αριθμό Π, δεν έχει φιλήσει ποτέ κανέναν και θεωρεί ότι το πιο σημαντικό στη ζωή κάποιου είναι το κληροδότημα που αφήνει πίσω του. “Θέλω να εμπνεύσω μια νέα γενικά, να πρωτοστατήσω στη δημιουργία του πρώτου ανθρώπινου πολιτισμού σε έναν άλλον πλανήτη” προσθέτει.

Ο Jeremias, γιατρός από τη Δημοκρατία της Αφρικανικής Ηπείρου που χωρίζεται σε νότια βαθύπεδα και βόρεια υψίπεδα από τον ποταμό Ζαμβέζη, θεωρεί ότι η Γη είναι πλέον ένας κακός τόπος να ζεις. “Θα είναι υπέροχα αν πεθάνω στον Άρη” λέει. “Έχουμε ήδη τόσα προβλήματα στη Γη που δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα επιλύσουμε” πρόσθεσε. Τον θάνατο δεν τον φοβάται.

Τέλος η 29χρονη από την Αμερική, η Dina δεν έχει ερωτευθεί ποτέ, ούτε πιστεύει ότι θα της τύχει και κάτι τέτοιο. Λέει ότι το ταξίδι της αυτό δεν έχει και μεγάλη διαφορά από εκείνο που έκανε όταν εγκατέλειψε το Ιρακ για να ζήσει στην Αμερική. “Δεν νοιώθω την ανάγκη να κάνω μια οικογένεια για να δώσω νόημα στην ύπαρξη μου” είπε. “Η αγάπη είναι κάτι που δεν με αφορά”, πρόσθεσε. “Δεν είναι πρόβλημα να μην κάνω ξανά σεξ. Ακόμη και αν είναι για πάντα” συμπλήρωσε σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που αφήνει ένα ερώτημα αναπάντητο. Πρόκειται για απελπισμένους Γήινους ή όλοι οι παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα από λογικούς, ευφυείς και υγιείς ανθρπωπους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να χαρτογραφήσουν μια νέα ανθρωπότητα στον 4ο σε απόσταση πλανήτη από τον Ήλιο, κάτω από τους δορυφόρους του, τον Δείμο και τον Φόβο.




Πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου