ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί τα... "πήραν" με τον Βαρουφάκη στο Eurogroup

Γιατί τα... `πήραν` με τον Βαρουφάκη στο Eurogroup

Ήταν όλοι τους και... μόνος του. Ή σχεδόν μόνος του, αφού είχε τη στήριξη του Κύπριου ομολόγου του. Το πρώτο Eurogroup της καριέρας του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν δύσκολο. Οι Ευρωπαϊοι ομολόγοί του σχολίασαν το κασκόλ, το ανοιχτό πουκάμισο και ενοχλήθηκαν για τις γραπτές προτάσεις που δεν πήραν ποτέ στα χέρια τους.

Μπήκε στην αίθουσα του Eurogroup με το κασκόλ και το ανοιχτό πουκάμισό του, με το... στυλ Βαρουφάκη που έχει σχολιαστεί περισσότερο από τίποτα άλλο τις τελευταίες μέρες και ο πρώτος υπουργός που χαιρέτισε ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όλοι συζήτησαν το ντύσιμό του, κυρίως το επώνυμο καρό κασκόλ που φορούσε στο λαιμό του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν για πολλούς λόγους το πρόσωπο της βραδιάς στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης.

Ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ τον κοιτούσε με βλέμμα που σε έκανε να... παγώνεις, η Κριστίν Λαγκάρντ φάνηκε γοητευμένη.

«Συναντώντας τους ομολόγους του για πρώτη φορά, μπήκε στην αίθουσα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ανταλλάσσοντας χειραψία πρώτα με τον Σόιμπλε και μετά τους υπόλοιπους. Ο Βαρουφάκης έδειχνε ήρεμος με το επώνυμο κασκόλ του και το σήμα κατατεθέν του, το ανοιχτό πουκάμισο», γράφει το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έμειναν στην εμφάνιση του Έλληνα υπουργού. Τους έκανε κακή εντύπωση, αναφέρει, το γεγονός πως δεν τους έδωσε γραπτώς τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Κοινοτικές πηγές είπαν ότι κάποιοι υπουργοί εξεπλάγησαν από το γεγονός πως ο ανεπίσημος τόνος επεκτάθηκε και στο ότι εκείνος (σ.σ. ο Βαρουφάκης) δεν έδωσε κανένα έγγραφο με τις προτάσεις του. Ο Βαρουφάκης απλά είπε όσα είχε να πει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου