ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τουρκία: Τα πρόσωπα της τραγωδίας! Ο τραμπούκος σύμβουλος του Ερντογάν, ο αδίστακτος ιδιοκτήτης του ανθρακωρυχείου και ένας πρωθυπουργός κόκκινο πανί

Τουρκία: Τα πρόσωπα της τραγωδίας! Ο τραμπούκος σύμβουλος του Ερντογάν, ο αδίστακτος ιδιοκτήτης του ανθρακωρυχείου και ένας πρωθυπουργός κόκκινο πανί

- Σαρώνει η φωτογραφία που δείχνει σύμβουλο του Ερντογάν να κλωτσά συγγενή ενός από τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στην Τουρκία
- Πρόκειται για τον Yusuf Yerkel, σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού τα τελευταία τέσσερα χρόνια
- Ποιος είναι ο Aλπ Γκιουρκάν, κολλητός φίλος του Ερντογάν και ιδιοκτήτης του μοιραίου ανθρακωρυχείου
- Συγκλονίζει συγγενής εργάτη που σκοτώθηκε: Αφήστε να πεθάνω κι εγώ
- 284 οι νεκροί της έκρηξης στο χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο της Τουρκίας

Μπορεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω Twitter και δείχνει τον Ερντογάν να κάθεται σε ένα σκαμνί μέσα σε σούπερ μάρκετ να είναι προϊόν μοντάζ, αλλά το γεγονός πως για πρώτη φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός αναγκάστηκε να φυγαδευτεί και να βρει καταφύγιο σε ένα σούπερ μάρκετ δείχνει πως η οργή των Τούρκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Έχουν περάσει μόλις δυο 24ωρα από το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία της Τουρκίας. 284 άνθρωποι νεκροί. Ανάμεσά τους ένα 15χρονο παιδί. Οι ελπίδες για όσους εξακολουθούν να αγνοούνται, μηδαμινές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "έτρεξε" συγκλονισμένος στη Σόμα της Μανίσα (Μαγνησία) αλλά κάπου εκεί "έχυσε" την... όποια καρδάρα με το γάλα. "Συμβαίνουν αυτά στους ανθρακωρύχους" τους είπε. Και το πλήρωσε με βρισιές, κλωτσιές (στο αυτοκίνητό του) και την ασφάλειά του να τον φυγαδεύει σε ένα σούπερ μάρκετ.


Ο οξύθυμος κύριος Yusuf Yerkel


Πέρα από τις φωτογραφίες και τα video από την επίθεση του εξοργισμένου πλήθους στο αυτοκίνητο του Ερντογάν, μια ακόμη προκαλεί σάλο: αυτή που δείχνει έναν άνδρα με κοστούμι να κλωτσά με μανία έναν άνδρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κατά του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο "κύριος" ονομάζεται Yusuf Yerkel και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Soas του Λονδίνου. Έκανε το ντοκτορά του για την τουρκική και την ιρανική εξωτερική πολιτική μετά το 1980. Σύμφωνα με το International Business Times, πηγή από το βρετανικό πανεπιστήμιο υποστήριξε ότι ο Yusuf Yerkel αποσύρθηκε από το πανεπιστήμιο όταν πριν από τρία χρόνια τον προσέλαβε ο Ερντογάν. Δεν πήρε ποτέ το διδακτορικό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, συγγενείς ενός από τους νεκρούς στο ορυχείο της Σόμα, ήταν από εκείνους που κλώτσησαν το αυτοκίνητο του Ερντογάν. Δυο στρατιώτες τον έπιασαν και τότε όλοι είχαν τον σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού να τρέχει και να τον κλωτσάει 3 ή 4 φορές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire

Ο «κολλητός» του Ερντογάν που αγόρασε το ορυχείο


Δεν είχαν κρυώσει οι σωροί των ανθρακωρύχων όταν άρχισαν να βγαίνουν στο φως λεπτομέρειες για το πως λειτουργούσε το ορυχείο του θανάτου. Πως εκεί εργάζονταν 15χρονα παιδιά και οι συνθήκες ήταν άθλιες.

Η εισαγγελία της Τουρκίας διέταξε έρευνα και ο Αλπ Γκιουρκάν ξαναέρχεται στο φως της δημοσιότητας αλλά όχι γιατί είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της χώρας.

Ο Γκιουρκάν, επιστήθιος φίλος του Ερντογάν, κατηγορείται από συνδικάτα και συγγενείς των θυμάτων πως στο βωμό της μείωσης του κόστους λειτουργίας του ορυχείου, θυσίασε 284 (μέχρι στιγμής) ζωές.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εταιρίας Soma Holding, αγόρασε το ορυχείο του θανάτου πριν από πέντε χρόνια στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης. Περηφανευόταν πως είχε μειώσει το κόστος λειτουργίας κατά 90%.



Από τα 130-140 δολάρια ανά τόνο, όταν το ορυχείο ανήκε στο τουρκικό κράτος, σε 23,8 δολάρια ανά τόνο, «χάρη στις μεθόδους του ιδιωτικού τομέα» όπως είχε δηλώσει το 2012 στη Hurriyet. Και φυσικά δεν είχε διστάσει να παραδεχτεί πως αν δεν ήξερε πως θα έχει κέρδος, δε θα αποφάσιζε να μπει στον τομέα των ορυχείων.

Σύμφωνα με τον Γκιουρκάν, η Soma Holding απασχολεί 6.000 άτομα και μόνο από το ορυχείο της Σομα γινόταν, ετησίως, εξόρυξη 6 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα. Η εταιρία, εκτός από την περιοχή της Μανίσα, δραστηριοποιείται επίσης στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στην περιοχή της Μερσίν στα νότια.

Ο Γκιουρκάν τις τελευταίες ώρες έχει εξαφανιστεί. Υπάρχει έρευνα άλλωστε. Αλλά οι αποκαλύψεις δε σταματούν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η γυναίκα του εργαζόταν στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το κόμμα του Ερντογάν δηλαδή.




Σπαραγμός: Πάρτε κι εμένα!


Συχνά, έξω από το ορυχείο της Σόμα, επικρατούσε σιγή. Οι συγγενείς βουβοί περίμεναν τα άχαρα νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Μια στο τόσο, φωνές και σπαραγμός ακούγονταν.

«Αρκετά για μένα η ζωή. Πάρτε και τη δική μου ζωή» φώναζε μια γυναίκα με δάκρυα στα μάτια. Όσοι ήταν κοντά της δεν μπορούσαν να την ηρεμήσουν. Την απομάκρυναν, αλλά ο πόνος (και ο δικός της και όλων των άλλων) είχε ριζώσει. Και δεν θα φύγει...



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

πηγη:www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου